x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: Este evident că Traian Băsescu nu are curajul să îl demită pe Opriş

Victor Ponta: Este evident că Traian Băsescu nu are curajul să îl demită pe Opriş

02 Feb 2014   •   19:48
Victor Ponta: Este evident că Traian Băsescu nu are curajul să îl demită pe Opriş

Într-o conferinţă de presă susţinută după o serie de consultări avute în USL, premierul Victor Ponta a declarat că Traian Băsescu manifestă laşitate, neavând curajul să-l demită pe directorul STS, Marcel Opriş.

"În cadrul şedinţei de astzăzi a CSAT am prezentat concluziile instituţionale privind accidentul aviatic din 21 ianuarie, din care rezultă foarte clar că trei instituţii au avut şi au comeptenţe. Romatsa, ISU şi STS, care, în baza legii, este gestionarul sistemului 112. La ROMATSA a fot înlocuită conducerea, la ISU la fel şi, aşa cum era normal, şi la STS trebuia să existe o asumare a răspunderii şi, din păcate acest lucru nu s-a întâmplat.
Este evident că preşedintele Traian Băsescu nu are curajul, probabil că sunt lucruri cu care este şantajat, lucruri personale, modul în care STS a fost implicat în referendum şi alegerile din 2009, însă este foarte clar că preşedintele Băsescu îl va proteja pe şeful STS", a declarat Ponta.

"În viziunea oamenilor lui Băsescu, toţi cetăţenii trebuie să aibă telefoane ascultate, să fie interceptaţi, astfel încât să fie date stenograme în presa domnului Băsescu. În viziunea noastră, România trebuie să fie o ţară europeană. Am văzut că STS nu are competenţe să găsească nişte victime ale unui accident, dar pe noi toţi ceilalţi ne găsesc foarte uşor şi ne publică prin "evenimentele zilelor"", a mai spus premierul.

"Constat o laşitate şi un dispreţ la adresa opiniei publice. Oamenii care conduc instituţiile responsabile pentru eşec trebuie să îşi asume răspunderea", a conclutzionat Ponta


×