x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta i-a transmis lui Traian Băsescu scrisoarea prin care îi cere să participe la Consiliul European

Victor Ponta i-a transmis lui Traian Băsescu scrisoarea prin care îi cere să participe la Consiliul European

26 Mai 2014   •   13:40
Victor Ponta i-a transmis lui Traian Băsescu scrisoarea prin care îi cere să participe la Consiliul European

Premierul Victor Ponta i-a transmis, luni, preşedintelui Traian Băsescu scrisoarea prin care îi cere să participe la Consiliul European care va avea loc la Bruxelles, au declarat surse politice pentru Agerpres.

Victor Ponta declara, sâmbătă, la Antena 3, că România nu va avea drept de vot la Consiliul European care va avea loc marţi la Bruxelles, deoarece ţara noastră va fi reprezentată de preşedinte şi nu de prim-ministru.

'Marţi este o primă reuniune a şefilor de Guvern din Uniunea Europeană ca să discute pe cine propune Consiliul mai departe Parlamentului preşedinte al Comisiei, pe Jean Claude Juncker sau pe Schulz. Conform regulamentului Uniunii Europene şi legii naţionale din România, şeful Guvernului este cel care propune şi preşedintele Comisiei şi comisarul român. Marţi, Traian Băsescu va merge fără să aibă, practic, drept de vot. Deci România, din 28 de ţări, va fi cea care nu are drept de vot pentru că nu este şeful Guvernului', afirma premierul.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta traian basescu scrisoare