x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta îi dă replica premierului: "Ungureanu este de zece ori mai arogant decât Adrian Năstase"

Victor Ponta îi dă replica premierului: "Ungureanu este de zece ori mai arogant decât Adrian Năstase"

04 Apr 2012   •   19:28
Victor Ponta îi dă replica premierului: "Ungureanu este de zece ori mai arogant decât Adrian Năstase"

Fostul premier Adrian Nastase era de zece ori mai putin arogant decat actualul premier Mihai Razvan Ungureanu, a declarat miercuri seara, la Romania TV, presedintele PSD, Victor Ponta.

El a precizat ca a facut aceasta comparatie in conditiile in care aroganta a fost ceea ce i s-a reprosat in trecut fostului premier Adrian Nastase.

"Eu nu am niciun fel de incredere in domnul Ungureanu si nu spune absolut nimic. Si, pentru ca tot i-a pomenit pe domnii Nastase si Tariceanu, dupa patru ani buni in care a fost prim-ministru domnul Nastase era de zece ori mai putin arogant decat este domnul Ungureanu in primele doua luni si asta nu stiu daca este un semn bun. Nici a suta parte aroganta nu avea Nastase", a afirmat Victor Ponta.

Presedintele PSD crede ca premierul l-a atacat marti seara, intr-o emisiune televizata, in principal pentru ca l-a suparat afirmatia sa bazata "pe ceea ce foarte multi oameni cred: ca mandatul domniei sale de prim-ministru este de guvernator al unei colonii" si a apreciat ca Ungureanu i-a raspuns "ca un pedelist".

"Domnia sa are cateva luni la dispozitie si, intr-o frenezie extraordinara, vinde tot ce mai are statul roman. Cred ca domnul Boc a fost schimbat tocmai pentru ca n-a vrut sa dea autorizatie pentru Rosia Montana si n-a vrut sa vanda cuprul. Cred ca de asta a fost schimbat, pentru ca in rest nu s-a schimbat nimic, domnii Blejnar si Duta sunt tot pe functii. Iar domnul Ungureanu nu se gandeste la Romania, daca s-ar gandi, n-ar vinde cuprul Romaniei la o firma obscura la licitatie", a spus Ponta.

El a sustinut ca au venit firme vestite care doreau sa exploateze cuprul romanesc si s-au retras pentru ca nu aveau autorizatie de mediu. "si a ramas o companie care nu exista. Nicio tara din Europa, cu exceptia Romaniei, nu-si vinde resursele energetice si naturale. Azi am aflat ca licentele pentru exploatarea gazelor de sist nu au fost secretizate la cererea beneficiarului, ci a Guvernului", a spus Ponta.

Acesta a aratat ca in ultimele doua luni i-a trimis scrisori deschise premierului Ungureanu, apeland de cateva ori la acesta "pentru chestiuni concrete". "Aseara, domnul Ungureanu mi-a raspuns ca un pedelist: a adus nivelul foarte jos", a adaugat presedintele PSD.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu i-a transmis, marti, liderului PSD, Victor Ponta, sa se foloseasca de experienta fostilor premieri din preajma sa, aratand ca e bine ca "macar sa mai citim un pic".

"Domnul presedinte Ponta are norocul de a avea in preajma domniei sale, ma rog, la distante mai mici sau mai mari, doi fosti prim-ministri - Adrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu. Nu costa nimic sa iei un sfat bun dintr-o parte si dintr-alta, daca tot ne pregatim undeva in viitor sa administram niste probleme, macar sa citim un pic", declarase premierul Ungureanu marti seara, la Realitatea TV.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta mihai razvan ungureanu