x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: Instituțiile sunt blocate de frică

Victor Ponta: Instituțiile sunt blocate de frică

28 Sep 2015   •   22:22
Victor Ponta: Instituțiile sunt blocate de frică
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

România are programe cu finanţare europeană de 3,3 miliarde de euro care nu pot fi trimise Comisiei Europene pentru decontare deoarece fac obiectul unor anchete derulate de procurori, a afirmat luni premierul Victor Ponta.

"Avem programe europene, că se tot discută de ce nu am absorbit toate fondurile europene. Avem programe europene de 3,3 miliarde de euro (...) care nu pot fi trimise la Bruxelles pentru decontare pentru că sunt în cercetare. (...) Eu zic că e foarte rău, pentru că banii ăia îi pierdem. Adică erau bani care veneau de la Comisia Europeană", a declarat Ponta, la Antena 3.

Premierul a mai spus, în acelaşi context, că România are după primele nouă luni un excedent bugetar de 1,5 miliarde de euro, bani care în mod normal ar trebui să ajungă în economie.

"Deocamdată suntem pe plus, după nouă luni suntem pe plus, adică avem un miliard şi jumătate de euro. (...) S-ar putea să nu avem deloc deficit. O să încercăm să cheltuim banii totuşi, pentru că e important ca banii să se ducă în economie. (...) Problema noastră asta este, că nu e un lucru neapărat de mândrie, e o problemă că nu reuşim, multe instituţii sunt blocate şi nu reuşim să cheltuim banii", a explicat Victor Ponta.

Întrebat de ce sunt instituţiile blocate, premierul a răspuns: "De frică".

×