x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta la Sinteza Zilei: Exclud cu desăvârşire cererea unui nou ajutor din partea FMI

Victor Ponta la Sinteza Zilei: Exclud cu desăvârşire cererea unui nou ajutor din partea FMI

19 Dec 2012   •   23:34
Victor Ponta la Sinteza Zilei: Exclud cu desăvârşire cererea unui nou ajutor din partea FMI
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Invitatul lui Mihai Gâdea în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3, premierul Victor Ponta a anunţat că exclude încheierea unui nou acord cu FMI, exceptând cazul în care criza din zona euro se va adânci.

Cele mai importante declaraţii ale primului ministru:

"O mare parte din echipa guvernamentală rămâne, mă bucur că sunt foarte multe femei în această echipă, deoarece sunt foarte responsabile.

Mie nu îmi place ca un singur om să se ocupe de 7 lucruri. Am vrut ca pe partea de Buget să fie o persoană care este foarte puţin implicată politic.

Ideea a fost să am responsabili. Vreau să ştiu cui îi dau sarcini, şi cine răspunde în faţa mea pentru ele. Pentru că altfel îi schimb.

Îmi pare rău de nişte oameni care nu vor mai face parte din Guvern, dar am încredere în ei şi sper că vor face performanţe.

Internele şi Apărarea sunt ministerele de forţă. I-am lăsat pe colegii liberali să îşi aleagă aceste ministere, este o chestie care ţine de nedreptăţile politice.

Doamna Andronescu a fost un ministru foarte bun. Acolo a fost o discuţie pe care am avut-o cu dânsa şi cu cei doi tineri care îi vor lua locul şi am fost de acord să formăm o echipă bună pentru Educaţie.

Exclud cu desăvârşire cererea unui ajutor din partea FMI, cu o singură condiţie şi anume o criză în zona euro.

Spun asta pentru că nu vom mai avea alegeri, nu vom mai avea lupte politice. în al doilea rând, potrivit datelor, nu va mai fi seceta."

×
Subiecte în articol: Victor Ponta sinteza zilei mihai gâdea