x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: "Legea salarizării trebuie să fie gata până la toamnă"

Victor Ponta: "Legea salarizării trebuie să fie gata până la toamnă"

08 Iul 2013   •   17:09
Victor Ponta: "Legea salarizării trebuie să fie gata până la toamnă"

Legea salarizării trebuie să fie gata în toamna acestui an, pentru a fi luată în considerare la construcţia bugetului pe 2014, a declarat luni premierul Victor Ponta.

Potrivit acestuia, potrivit noii legi a salarizării, lefurile mai mari pot scădea, iar cele mici pot creşte.

În opinia lui Ponta, preşedintele ţării ar trebui să aibă cel mai mare salariu din administraţie, urmat de premier şi de miniştri, apreciind că nu este normal să fie angajaţi ai SGG care să aibă salarii mai mari decât primul-ministru.

"Salariile mari, da, pot să scadă, ca să poţi să le măreşti pe cele mici trebuie să tai din cele mari şi nu e nimic rău din asta. Ideea de a avea în acelaşi sistem bugetar diferenţe de la 1 la 30 e inacceptabilă, nu cred că se întâmplă nici într-o firmă privată între salariul cel mai mic şi cel mai mare să fie raport 1 la 30. S-a vorbit la un moment de 1 la 15, mie mi se pare mare 1 la 15. O să facem studiile de rigoare şi, atunci când venim cu proiectul de lege, o să vedem între cel mai mic salariu din ministerul, nu ştiu, Sănătăţii şi salariul ministrului nu mai poate fi 1 la 30 sau la 40", a spus premierul, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD.

El a precizat că, atunci când face trimitere la salariul ministrului, se referă "la o altă anomalie" în structurile administrative.

"Ministrul sau prim-ministrul în general are salariul cel mai mic. Am pe la SGG oameni care au salarii mai mari decât mine. Până la urmă, cel mai mare salariu din ţară în administraţie trebuie să-l ia preşedintele, al doilea al primului-ministru, al treilea al miniştrilor. Nu se poate să am angajaţi care câştigă de trei ori cât mine, n-are sens, n-are logică, sigur, poate muncesc mai mult. Dar în viziunea acelor reforme ale salarizării în administraţie, da salariile mari pot să scadă aşa cum salariul mic poate să crească. Salarii mari înseamnă că în domeniul bugetar sunt salarii mai mari decât în zona privată, iar performanţa administraţiei publice nu este pe măsură", a mai spus şeful Executivului.

×
Subiecte în articol: ponta legea salarizarii