x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: Nu sunt dispus să dau bătălii pentru mize pe care nu le consider importante

Victor Ponta: Nu sunt dispus să dau bătălii pentru mize pe care nu le consider importante

15 Iun 2016   •   12:10
Victor Ponta: Nu sunt dispus să dau bătălii pentru mize pe care nu le consider importante

Fostul premier Victor Ponta spune că nu este dispus să dea "bătălii pentru mize" pe care nu le consideră importante şi de aceea a renunţat să candideze la funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.


Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Victor Ponta explică de ce s-a gândit să candideze la această funcţie.

"Pentru că foarte mulţi oameni pe care îi preţuiesc (plus colegi de partid şi lideri politici, inclusiv Liviu Dragnea) mi-au spus că nu pot să abandonez încrederea şi speranţele investite în mine în toţi aceşti ani/ nici să spun că nu mai îmi pasă de lucrurile nedrepte şi de modul în care iar România este dărâmată ca în Legenda Meşterului Manole - deci trebuie să uit rănile şi să mă implic. Pentru că am experienţa şi cunoştinţele necesare să exercit, alături de colegii mei, una din funcţiile de bază ale Parlamentului - controlul asupra actelor legislative şi acţiunilor Guvernului (indiferent cum se cheamă acesta, este democratic şi util unei societăţi ca zi de zi să monitorizezi guvernarea şi să sancţionezi greşelile). Pentru că (alături de Călin Popescu-Tăriceanu) am autoritatea morală şi politică să cer preşedintelui (indiferent că îl cheamă Băsescu sau Iohannis) să îşi exercite doar atribuţiile din Constituţie, să respecte Parlamentul şi să nu facă din acesta o ţintă (aşa cum au făcut toţi liderii nedemocratici)! Pentru că ştiu ce înseamnă legi bune şi legi proaste (am în bagajul meu politic şi una şi alta)/ ştiu ce înseamnă pentru omul obişnuit o lege greşită sau una înţeleaptă! Şi pot să ajut la elaborarea unor legi bune", a scris Victor Ponta.

El precizează şi de ce a ales să nu mai candideze pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor: "Pentru că în loc să discutam de proiectele de mai sus, prin suspiciune, manipulare şi interpretări greşite (inclusiv prin greşeala mea de a explica) totul urma să se transforme azi într-o bătălie pentru putere în PSD - ceea ce eu nu îmi doresc şi nu am avut în gând! Nu sunt dispus să fac rău PSD şi nici să dau bătălii pentru mize pe care nu le consider importante!".

Fostul premier mai scrie că, în continuare, îşi va face datoria: "Ce o să fac în continuare? Datoria faţă de toţi cei care au avut încredere în mine, ca şi faţă de cei care nu m-au plăcut şi m-au bănuit în mod eronat de tot felul de lucruri rele! Doar atât!".

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a propus marţi Comitetului Executiv Naţional al partidului să nu facă nicio nominalizare pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, iar până la finalul mandatului actualului Parlament să se meargă pe interimat. Fostul premier Victor Ponta îşi anunţase luni intenţia de a candida la şefia Camerei Deputaţilor.

Sursa: AGERPRES

×