x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: Nu văd un pericol pentru funcţionarea Guvernului conflictul între PNL şi PC

Victor Ponta: Nu văd un pericol pentru funcţionarea Guvernului conflictul între PNL şi PC

01 Iul 2013   •   10:12
Victor Ponta: Nu văd un pericol pentru funcţionarea Guvernului conflictul între PNL şi PC
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Victor Ponta a declarat că nu va interveni în conflictul dintre Partidul Naţional Liberal şi Partidul Conservator atâta timp cât acesta nu va afecta funcţionarea Guvernului.

"Nu voi interveni decât în măsura în care acest, să zic, conflict ar influenţa funcţionarea Guvernului, ceea ce nu s-a întâmplat până acum şi, sincer să fiu, nu cred că se va întâmpla. Am acest dar, de care sunt foarte mândru. Eu am o relaţie foarte bună şi cu Crin Antonescu, şi cu Daniel Constantin, şi cu Gabi Oprea, am şi cu Hunor Kelemen, am şi cu Daniel Fenechiu, noul lider de la PP-DD. Aş avea şi cu PDL-iştii dacă aş avea cu cine, însă eu, ca prim-ministru, am obligaţia să am o relaţie bună. Coabitez şi cu domnul Băsescu, dacă trebuie, că trebuie şi nu am ce să fac. Deci eu nu văd un pericol pentru funcţionarea Guvernului acest mic conflict", a precizat primul-ministru, duminică seara, la TVR.

El a apreciat ca pe un lucru pozitiv faptul că preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a reprezentat România la Zagreb, cu prilejul aderării Croaţiei la Uniunea Europeană, începând cu 1 iulie.

"Mi-a spus chiar Crin Antonescu de acest lucru în momentul în care a avut discuţia cu preşedintele. L-am încurajat total în acest sens. Crin Antonescu este constituţional al doilea om în stat. Atunci când preşedintele, numărul unu constituţional, nu participă la un eveniment de politică europeană, aşa cum este sărbătoarea de la Zagreb, a intrării Croaţiei în UE, e absolut logic să fie numărul doi. Dacă nu era nici numărul doi, probabil mergea domnul Zgonea", a spus Ponta, potrivit Agerpres.

Preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a reafirmat joia trecută că Alianţa de Centru Dreapta (ACD) nu funcţionează, dar a subliniat că partidul pe care îl conduce nu va pune în pericol proiectul politic care presupune Uniunea Social Liberală.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat săptămâna trecută că Partidul Conservator, dacă este nemulţumit de colaborarea cu PNL în cadrul Protocolului Alianţei de Centru Dreapta (ACD), poate să plece.

"Dacă Partidul Conservator este nemulţumit, poate să plece. Construcţia USL nu stă în Partidul Conservator, iar dacă unii prin PC îşi imaginează că cineva din PNL sau eu, ca preşedinte al acestuia, avem vreun soi de timiditate în a spune clar lucrul acesta, se înşeală amarnic", a spus Crin Antonescu, la Palatul Parlamentului, după Biroul Politic Naţional al PNL

×