x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta - Preşedinte pentru Marea Unire

Victor Ponta - Preşedinte pentru Marea Unire

20 Sep 2014   •   17:48
Victor Ponta - Preşedinte pentru Marea Unire

Principalul obiectiv al presedintiei lui Victor Ponta devine MAREA UNIRE. Victor Ponta a lansat acest obiectiv, al marii schimbari a Romaniei , avandu-l alaturi pe premierul Iurie Leanca, primul ministru al Republicii Moldova, la evenimentul de lansare a candidaturii pentru prezidenţiale. PONTA A FACUT NUMEROASE REFERIRI LA ACTUL ISTORIC DE LA 1918. Apelul lui Ponta a fost: Veniți să dărâmăm zidurile!

"Cei care au făcut României rău vreau să plătească. Nu ca răzbunare, ci pentru că am promis dreptate până la capăt. Vreau să fie unire unde a fost dezbinare, unde a fost ură să fie respect şi iubire, unde a fost ceartă să fie pace. Am arătat în aceşti ani că pot să duc un război neîncetat împotriva unui regim, am rămas în picioare, sunt astăzi alături de voi şi astăzi simt că România are nevoie de pace, de unire. Vă cer sprijinul pentru a face marea unire de care România are nevoie!  Le spun tuturor românilor să dărâmăm zidurile construite între noi, între cei din Ardeal şi Moldova, între cei bogaţi şi săraci, stat şi privat, bătrâni şi tineri. S-au construit în 10 ani numai ziduri. Veniţi alături de mine să dărâmăm acele ziduri!  Mă angajez să fiu primul care dă exemplul de unire, de toleranţă, de compasiune, de dialog. Cred că exemplul preşedintelui ţării este fundamental pentru ca noi toţi să putem să mergem în această direcţie. Vă promit că voi preşedintele tuturor românilor şi împreună vom face această ţară puternică şi unită. Întotdeauna aici este ţara mea şi neamul meu cel românesc, aici eu să mor aş vrea, împreună cu voi să trăiesc. Victorie!"

Premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, nu s-a lăsat mai prejos și a spus că Victor Ponta, este un partener politic de încredere, împreună cu care au putut fi realizate proiecte extrem de importante. "Suntem convinşi că împreună vom ajunge la destinaţie şi că VOM REUȘI SĂ SCRIEM ISTORIE! În numele Republicii Moldova salut şi susţin candidatura lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale şi sunt convins că prima destinaţie externă a lui Victor Ponta ca preşedinte al României va fi la Chişinău. Victorie pentru o Românie puternică şi prosperă', a spus Iurie Leancă, de la tribună.

El a arătat că Victor Ponta este un partener de încredere, care şi-a respectat toate angajamentele asumate în relaţia cu Republica Moldova. "Victor Ponta a demonstrat că, atunci când ai voinţă, priceperea necesară, poţi face lucruri. Am reuşit finalizarea împreună a gazoductului care leagă România şi Republica Moldova - un proiect strategic. (...) Victor Ponta nu a ţinut cont de descurajările unora. (...) Suntem în situaţia în care tot ce am propus cetăţenilor a fost realizat", a mai spus premierul moldovean.

Victor Ponta împlineşte astăzi 42 de ani. Lansarea este făcută printr-un show grandios, pe Arena Naţională. Sunt aproximativ 70.000 de simpatizanţi ai PSD prezenţi la eveniment.

×