x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: Preşedintele Băsescu este în campanie electorală pentru alegerile din PDL

Victor Ponta: Preşedintele Băsescu este în campanie electorală pentru alegerile din PDL

26 Feb 2013   •   23:00
Victor Ponta: Preşedintele Băsescu este în campanie electorală pentru alegerile din PDL
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele Traian Băsescu este în campanie electorală pentru alegerile din PDL, a afirmat marţi seara premierul Victor Ponta, subliniind că şeful statului este singurul român care se bucură că România nu intră în Schengen, vorbind de premieri şi guverne europene care ar fi împotriva accesului României, fără să dea însă nume, informează agerpres.ro.

"Atunci când eşti preşedinte al unei ţări nu poţi să vorbeşti pe surse sau pe bârfe. Trebuie să spui dacă te referi la un stat, eu m-am referit în mod pozitiv doar la statele şi la guvernele cu care am avut contact direct în ultima perioadă şi care - cum aţi fost astăzi alături de mine la Copenhaga - primul-ministru al Danemarcei a spus foarte clar că susţine primirea noastră în Schengen. Aţi fost alături de mine la Paris, primul-ministru francez a spus acelaşi lucru. Că preşedintele ştie el pe surse cine nu e de acord, când eşti preşedinte nu poţi să vorbeşti aşa", a declarat Ponta.

"Vreau să mai spun un singur lucru. Înţeleg că preşedintele Băsescu este în campanie electorală pentru alegerile din PDL, însă faptul că îşi face această campanie electorală pentru candidata sau candidatul favorit vorbind de fiecare dată şi lovind în interesele României, că nu sunt doar ale guvernului României, intrarea în Schengen este un obiectiv naţional, nu e al Guvernului, mi se pare un gest tipic pentru preşedintele Băsescu, dar anormal pentru o societate normală", a adăugat Ponta.

Premierul a subliniat că important e că este decis până în ziua Consiliului JAI ca toţi reprezentanţii Guvernului să continue acest efort diplomatic.

"Eu, spre deosebire de dl preşedinte Băsescu, am în faţă destui ani în care să lupt şi să şi obţin rezultate pentru România, nu doar să contabilizez eşec după eşec cum a reuşit domnia sa. Eu, peste tot pe unde merg - la Bruxelles, la Viena, la Paris, la Copenhaga - am asigurat cu toată sinceritatea - şi o fac cu toată convingerea - faptul că România nu va mai avea niciun fel de criză politică până la alegerile prezidenţiale, când se va alege un alt preşedinte, şi că, indiferent de ceea ce spune preşedintele Băsescu, că de făcut, din fericire, nu poate să facă nimic, poate să spună, indiferent ceea ce spune îl voi trata cu condescendenţă", a mai spus Ponta.


×
Subiecte în articol: Victor Ponta traian basescu PDL alegeri pdl