x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: "Probabil că Traian Băsescu regretă criticile la adresa vizitei din China"

Victor Ponta: "Probabil că Traian Băsescu regretă criticile la adresa vizitei din China"

18 Iul 2013   •   22:59
Victor Ponta: "Probabil că Traian Băsescu regretă criticile la adresa vizitei din China"
Sursa foto: Intact Images

Premierul Ponta consideră că preşedintele Băsescu probabil regretă la acest moment criticile adresate pentru vizita în China şi susţine că el l-ar fi lăudat pe şeful statului dacă ar fi efectuat această vizită, adăugând că niciun premier nu a cerut un mandat preşedintelui pentru astfel de vizite.

"Probabil că preşedintele regretă acum acele declaraţii, cred că era supărat. Eu l-aş fi lăudat. El, mai în vârstă, mă vede pe mine, mai tânăr...", a declarat Ponta la Digi 24.

El a adăugat că a verificat situaţia până la fostul prim-ministru Adrian Năstase şi că niciunul dintre foştii premieri din acest interval nu a solicitat vreun mandat preşedintelui pentru astfel de vizite.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat recent că turneul "catastrofal ca imagine şi eficienţă" al premierului Victor Ponta în Asia ar trebui să îl supere, menţionând că şeful Guvernului a plecat fără mandat, deşi ar fi fost obligatoriu.

Premierul Victor Ponta a replicat atunci arătând că nu i-a cerut nimeni vreun mandat şi nici nu l-a întrebat de preşedintele Traian Băsescu în ţările din Asia vizitate recent, adăugând că mandatul este obligatoriu, conform deciziei Curţii Constituţionale, doar pentru reuniunile Consiliului European.

El a precizat că nu îi va solicita preşedintelui un mandat nici la următoarele vizite pe care le va efectua în străinătate.

×
Subiecte în articol: ponta basescu viziita china