x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: PSD isi asuma Ministerul Justitiei. PNL nu a cerut alt portofoliu in schimb

Victor Ponta: PSD isi asuma Ministerul Justitiei. PNL nu a cerut alt portofoliu in schimb

03 Apr 2013   •   17:53
Victor Ponta: PSD isi asuma Ministerul Justitiei. PNL nu a cerut alt portofoliu in schimb

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat miercuri, dupa sedinta USL, ca a propus PNL ca PSD sa-si asume Ministerul Justitiei, lucru cu care liberalii au fost de acord.


 "Am propus colegilor de la PNL sa asumam Ministerul Justitiei din partea PSD. Decizia colegilor de la PNL a fost de a accepta asumarea de catre mine si de catre PSD a portofoliului de la Justitie si nu au cerut in schimb niciun fel de minister. In felul asta am inchis disputa din ultimele zile", a declarat prim-ministrul.
 
Acesta a precizat insa ca le-a propus liberalilor un alt minister, propunere refuzata de liderii PNL..
 
Premierul a afirmat, miercuri dupa-amiaza, ca solutia de rezolvare a discutiilor din cadrul USL a aparut "in urma cu 20 de minute, in interior", dupa sedinta de urgenta a liderilor USL.
 
"V-am spus ca prefer o persoana care sa nu fie membru de partid, dar care sa aiba experienta in magistratura. Daca are experienta in Relatii Internationale, si mai bine. Nu a fost nimeni pana la urma fericit, nu sunt nici eu fericit, pentru ca realizez responsabilitatea pe care mi-o asum. Colegii liberali mi-au spus 'Domne, daca iti asumi responsabilitatea, asumati-o pana la capat'", a mai declarat presedintele PSD.
 
Acesta a mentionat ca, in prezent "nu mai exista niciun fel de diferenta in cadrul USL".
 
"Niciodata nu mi-a trecut prin cap si nu mi-am dorit si nu-mi doresc ca vreunul dintre litigiile aparute intre noi sa duca la ruperea USL. Si liberalii, si noi suntem dispusi sa gasim orice fel de solutie sa pastram USL, nu sa accentuam niciun fel de criza", a explicat Victor Ponta, care a intarit faptul ca el a venit cu ideea schimbului de ministere.
 
 

×
Subiecte în articol: ponta ministerul justitiei portofoliu