x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: Reducerea CAS, punctul 1 pe lista temelor de discuţii în iunie cu FMI, CE şi BM

Victor Ponta: Reducerea CAS, punctul 1 pe lista temelor de discuţii în iunie cu FMI, CE şi BM

de Agerpres    |    28 Apr 2014   •   21:24
Victor Ponta: Reducerea CAS, punctul 1 pe lista temelor de discuţii în iunie cu FMI, CE şi BM

Premierul Victor Ponta susţine că reducerea contribuţiei de asigurări sociale (CAS) la angajator se află în topul listei subiectelor care vor fi abordate în cadrul întâlnirii de la începutul lunii iunie cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale.

Acesta a declarat, luni seară, la postul de televiziune România TV, că măsura va fi adoptată într-un "moment pozitiv pentru economia românească".

Şeful Guvernului a arătat că în primul trimestru al acestui an s-a înregistrat o creştere economică de 3,2%, iar "exporturile cresc în fiecare trimestru".

"Singura cerinţă a mediului de afaceri, pentru a continua să investească, să creeze locuri de muncă, este reducerea taxării pe forţa de muncă. Problema României, ca şi a întregii Europe de astăzi, dar cred şi a Statelor Unite şi a întregii lumi dezvoltate este că, peste 20 de ani, dacă nu reuşim să creăm locuri de muncă pentru noile generaţii care să plătească contribuţii la pensii, la un moment dat ne vom sufoca. Dacă mergem în ritmul actual în toată Europa, doamnei Petrescu (ministrul de Finanţe, n.r.), domnului Voinea (ministrul pentru Buget, n.r.) şi mie nu va mai avea cine să ne plătească pensiile peste 20 şi ceva de ani", a afirmat Ponta.

Prim-ministrul a arătat că reducerea CAS la angajator poate fi compensată cu creşterea încasărilor la bugetul de stat, reducerea unor cheltuieli sau atragerea de noi venituri.

×
Subiecte în articol: reducere cas Victor Ponta