x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: Refacerea USL după 25 mai este un proiect în care eu cred

Victor Ponta: Refacerea USL după 25 mai este un proiect în care eu cred

de Agerpres    |    28 Apr 2014   •   22:20
Victor Ponta: Refacerea USL după 25 mai este un proiect în care eu cred

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Victor Ponta, este convins că după alegerile europarlamentare din 25 mai Uniunea Social Liberală (USL) se va reface.

El a declarat, luni seara, în cadrul unei emisiuni la România TV, că PSD nu va anunţa candidatul la alegerile prezidenţiale până nu vor fi cunoscute rezultatele alegerilor pentru Parlamentul European.

'Din punctul meu de vedere, refacerea USL după 25 mai este un proiect în care eu cred. Realmente, leg candidatura unui membru PSD de refacerea USL. Sigur, ăsta este unul dintre motivele esenţiale pentru care nu vrem să anunţăm candidatul PSD-PC-UNPR până când nu sunt convins că ori se reface USL, ori sigur nu se va reface. Eu cred că prin votul de pe 25 mai al oamenilor, pentru că, ştiţi, întotdeauna oamenii sunt mai deştepţi decât liderii politici, PNL şi liderii PNL vor înţelege că refacerea USL este o soluţie', a afirmat Ponta.

El susţine că va face 'primul pas' către PNL şi va propune reconstituirea USL. Liderul social-democraţilor susţine că PSD nu va pune condiţii PNL legate de refacerea USL, cum ar fi cea de îndepărtare a lui Crin Antonescu de la conducerea partidului. De altfel, întrebat dacă Antonescu ar mai putea candida din partea USL la funcţia de şef al statului, Ponta a spus: 'Dacă aşa decide USL, da. De ce nu?'.

Victor Ponta este convins că PNL nu va obţine nici 20% din voturile electoratului la europarlamentare. În schimb, preşedintele PSD susţine că ţinta social-democraţilor este obţinerea a 35% din voturi. 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta USL