x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta şi-a înregistrat la BEC candidatura la alegerile prezidenţiale

Victor Ponta şi-a înregistrat la BEC candidatura la alegerile prezidenţiale

de Agerpres    |    17 Sep 2014   •   18:51
Victor Ponta şi-a înregistrat la BEC candidatura la alegerile prezidenţiale

Premierul Victor Ponta şi-a depus, miercuri, la Biroul Electoral Central, dosarul de candidat la alegerile prezidenţiale, precizând cu acest prilej că îşi doreşte schimbarea profilului şefului statului, dar şi încheierea a 25 de ani de tranziţie de la dictatură la o societate democratică şi unită.

"Am emoţii pentru că eu sper şi îmi doresc să încheiem 25 de ani de tranziţie de la dictatură la o societate democratică, europeană, la o societate liberă şi care să fie din nou unită. Acesta este unul dintre cele două fundamente ale programului meu prezidenţial. Vreau să facem toate schimbările de care societatea românească are nevoie, vreau să schimbăm în primul rând profilul preşedintelui - de la un generator de crize la un adevărat reprezentant al intereselor publice şi la cel care înlesneşte dialogul între diversele categorii sociale şi puteri ale statului. Cred că avem nevoie de unitate", a spus Ponta.

Acesta a adăugat că se gândeşte că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, va avea oportunitatea de la participa la "două momente istorice" - aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire, respectiv faptul că în 2019 România va deţine preşedinţia Uniunii Europene.

"Sunt extrem de emoţionat la gândul că, dacă românii vor decide aşa în 16 noiembrie, voi fi acel preşedinte care nu avea încă 18 ani în 1989, dar alături de toţi cetăţenii României va sărbători, în 2018, o sută de ani de la Marea Unire, iar în 2019 România va deţine preşedinţia UE. Sunt două momente istorice la care doar una din trei-patru generaţii poate spera vreodată să participe", a mai spus premierul.

×