x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: Toate schimbările de sistem fiscal se vor implementa numai cu acordul creditorilor internaţionali

Victor Ponta: Toate schimbările de sistem fiscal se vor implementa numai cu acordul creditorilor internaţionali

08 Aug 2012   •   12:39
Victor Ponta: Toate schimbările de sistem fiscal se vor implementa numai cu acordul creditorilor internaţionali

Toate schimbarile de sistem fiscal, in ceea ce priveste taxele si impozitele, se vor implementa numai cu acordul creditorilor internationali, a declarat miercuri, la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta, dupa intalnirea cu delegatia Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, la care a participat si ministrul Finantelor, Florin Georgescu.
'Am discutat (cu delegatia Fondului Monetar International, ai Comisiei Europene si Bancii Mondiale - n.r) despre ce dorim sa facem in perioada urmatoare si in 2013, fie ca e vorba despre modul de incasare a TVA sau de sprijinul din punctul de vedere fiscal pentru agricultura, domeniu afectat de seceta. Vreau sa spun ca toate schimbarile de sistem fiscal, in ceea ce priveste taxele si impozitele, se implementeaza numai dupa ce avem un acord clar cu creditorii nostri internationali', a precizat Victor Ponta.
Seful Executivului a mentionat ca Guvernul este decis sa pastreze si sa respecte toate conditiile macroeconomice stabilite cu partenerii internationali ce tin de deficitul bugetar, datoria publica si reformele structurale.
'Este important sa pastram stabilitatea si predictibilitatea politicilor economice si fiscale. Toate politicile economice si fiscale raman stabile. Institutiile statului isi fac in continuare datoria', a precizat Ponta.
El a aratat ca a fost apreciata adoptarea legislatiei in domeniul gazelor si energiei electrice si se va merge mai departe cu listarea pe bursa si privatizarea companiilor de stat.

Agerpres

×
Subiecte în articol: ponta FMI fiscalitate