x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta a propus în USL o formulă cu patru vicepremieri de la PNL, PSD, UNPR şi PC

Ponta a propus în USL o formulă cu patru vicepremieri de la PNL, PSD, UNPR şi PC

11 Feb 2014   •   18:11
Ponta a propus în USL o formulă cu patru vicepremieri de la PNL, PSD, UNPR şi PC
Sursa foto: Ponta a propus în USL o formulă cu patru vicepremieri de la PNL, PSD, UNPR şi PC

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că a propus în USL o formulă cu patru vicepremieri de la PNL, PSD, UNPR şi PC, precizând că nu s-a ajuns la un consens asupra acesteia.

'Nu am luat o decizie astăzi. (...) Vreau doar să vă spun foarte pe scurt că a existat o propunere din partea mea, ca prim ministru, ca guvernul să meargă luni în Parlament cu o nouă formulă guvernamentală, o formulă care să îl includă pe dl Iohannis, ca ministru de interne şi viceprim-ministru. De asemenea, să includă încă trei viceprim-miniştri reprezentând, practic, toate cele patru partide care formează USL, să prevadă o formă de colaborare în cadrul Guvernului, în aşa fel încât, înainte de şedinţele de Guvern, alături de mine, ca prim-ministru, cei patru viceprim-miniştri, să avem o decizie foarte clară privind lucrurile pe care le discutăm şi le adoptăm în Guvern, pentru a da o mai mare coerenţă actului de guvernare şi pentru a îndepărta lucrurile care, din punctul meu de vedere, ca prim-ministru, nu au funcţionat bine în formula actuală şi anume, acea situaţie extrem de neplăcută pentru un Guvern, când, practic, un partid care face parte din coaliţia de guvernare nu este de acord cu deciziile guvernului', a spus Ponta, într-o conferinţă de presă.

El a subliniat că astfel de situaţii s-au întâmplat şi că pe viitor trebuie evitate, 'pentru o mai bună coerenţă a actului de guvernare şi ca o formă de încredere între parteneri'.

'Mai concret sau mai clar (...) am propus ca înainte de şedinţa de Guvern, alături de cei patru viceprim-miniştri, reprezentând PNL, PSD, UNPR şi PC, să avem o discuţie politică, înainte de discuţia din Guvern şi ceea ce decidem să fie susţinut nu doar în şedinţa de Guvern ci şi ulterior, de către partidele pe care le reprezentăm. Nu a existat un consens asupra acestei formule în cadrul USL', a spus Ponta.

El a arătat că liberalii s-au opus unei astfel de formule.

×