x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Videanu: Îi facem invitaţia domnului Geoană să îşi dea demisia din fruntea Senatului

Videanu: Îi facem invitaţia domnului Geoană să îşi dea demisia din fruntea Senatului

07 Iun 2009   •   00:00

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că PDL îi face lui Mircea Geoană invitaţia de a-şi da dea demisia din fruntea Senatului dacă nu vrea să mai fie membru CSAT, acuzând o "tentativă de a influenţa votul" din partea PSD.



"Cred că declaraţia domului Geoană vine exact în spiritul declaraţiei lui Bogdan Niculescu Duvăz, acela de a distrage atenţia cetăţenilor de la problema importantă, şi anume votul pentru PE . Este o tentativă de a se influenţa votul în această zi electorală", a spus Videanu, citat de Mediafax.

În plus, prim-vicepreşedintele PDL a precizat că nici cei din PDL şi nici premierul Emil Boc nu au fost anunţaţi despre această decizie a lui Mircea Geoană.

El a ţinut să îi reamintească lui Mircea Geoană că "este vicepeşedinte al CSAT prin automatism", dat fiind calitatea sa de preşedinte al Senatului.

"De aceea, dacă domnia sa nu mai vrea să facă parte din CSAT, îi facem invitaţia să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al Senatului şi, cu certitudine, nu va mai fi vicepreşedinte al CSAT", a spus prim-vicepreşedintele PDL.

Despre o posibilă rediscutare a protocolului de guvernare dintre PDL şi PSD, Videanu a spus că "este cu atât mai ciudat cu cât astăzi, duminică, e zi de alegeri, iar Mircea Geoană vine cu această propunere".

"Nu o să cădem în capcana unei dezbateri pe această temă. Ceea ce este important este să îi încredinţăm pe români că votul lor este extrem de important şi îi aşteptăm în număr mare la vot, pentru ca România să fie reprezentată cu trebuie în PE", a spus acesta.

Întrebat dacă anunţul lui Mircea Geoană ar fi putut veni în urma unor informaţii primite din interiorul Curţii Constituţionale, privind Ordonanţa care legitimează această funcţie de vicepreşedinte al CSAT, Videanu a arătat că "orice speculaţie se poate face pe această temă".

"Într-o zi în care se votează, zi electorală, domnul Geoană nu găseşte nimic mai bun de făcut decât să facă astfel de declaraţii", a adăugat el.

Despre faptul că PSD ar schimba prin lege această prevedere privind funcţia de vicepreşedinte al CSAT, Videanu a răspuns: "Haideţi să nu credem că cineva este atât de important în această ţară". (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic geoană