x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO. Costel Alexe: Proprietarii de case pot accesa o primă de eficiență energetică de până la 15.000 de euro

VIDEO. Costel Alexe: Proprietarii de case pot accesa o primă de eficiență energetică de până la 15.000 de euro

12 Mai 2020   •   13:14
VIDEO. Costel Alexe: Proprietarii de case pot accesa o primă de eficiență energetică de până la 15.000 de euro

Proprietarii de case din Români vor putea accesa o primă în valoare de maximum 15.000 de euro cu ajutorul căreia își pot eficientiza din punct de vedere energetic imobilele, a anunțat, marți, ministrul Mediului, Costel Alexe, în cadrul unei conferințe de lansare în consultare publică a Ghidului de finanțare pentru Programul „Casa Eficientă Energetic”.

„Împreună cu echipa de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, cu cei de la Administraţia Fondului pentru Mediu, am gândit în premieră un program care să sprijine eficienţa energetică în România. Obiectivul principal al acestui program este să sprijine mediul şi economia pentru că, astfel, România poate să facă investiţii inteligente. Românii vor rămâne cu mai mulţi bani în buzunar, vom reuşi împreună să reducem emisiile de gaze cu efect de seră şi statul român, prin Guvernul pe care îl reprezint, va pompa resurse financiare importante în industrii care, la rândul lor, vor crea locuri de muncă. Programul 'Casa Eficientă Energetic' intră, astăzi, în consultare publică şi toţi românii vor putea să parcurgă Ghidul (de finanţare, n.r.), vor putea să-i aducă adăugiri şi să facă şi completări, dacă va fi cazul. Programul pe care îl lansăm astăzi se adresează exclusiv proprietarilor de case din România. Prin acest program, aceştia pot să-şi eficientizeze energetic locuinţele pe care le au, accesând o primă de eficienţă energetică de până la 15.000 de euro, cu care vor putea să-şi instaleze sisteme de termoizolaţie, ferestre, centrale de condensaţie, panouri solare, sisteme de iluminat cu LED, toate sistemele posibile pe care românii şi le pot achiziţiona şi astfel să-şi transforme casele în case eficient energetic", a declarat Costel Alexe.

Ministrul de resort a estimat că de Programul „Casa Eficientă Energetic", al cărui buget este de 100 de milioane de euro, vor putea beneficia aproximativ 9.000 de proprietari de case.

 

Conferință de presă susținută de Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe - Lansarea programului de finanțare Casa Eficientă Energetic

Publicată de Ministerul Mediului - România pe Marţi, 12 mai 2020

×