x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO. Nicușor Dan, conferință de presă: Termoenergetica este o bombă cu ceas

VIDEO. Nicușor Dan, conferință de presă: Termoenergetica este o bombă cu ceas

14 Iul 2020   •   11:43
VIDEO. Nicușor Dan, conferință de presă: Termoenergetica este o bombă cu ceas

Deputatul independent Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei, a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că Termoenergetica „este o bombă cu ceas a administrației PSD - Firea”.

„Termoenergetica este o bombă cu ceas a administraţiei PSD-Firea. După ce a falimentat RADET-ul, pe care l-a lăsat cu o datorie de un miliard de euro, datoria curentă a Termoenergetica este de 100 de milioane de euro şi această companie este, practic, în insolvenţă. Administraţia PSD-Firea a avut la dispoziţie 180 de milioane de euro bani europeni pe care n-au fost în stare să-i ia în patru ani", a spus Nicuşor Dan.

De asemenea, candidatul la Primăria Capitalei a afirmat că pierderile din rețeaua de termoficare sunt de un million de gigacalorii pe rețeaua principal și 430.000 de gigacalorii pe rețeaua secundară, echivalentul necesarului de încălzire pentru un an în Sectoarele 1 și 2. 

„Am ajuns în această situaţie deoarece investiţiile au fost derizorii: 2017 - 6 milioane de lei, 2018 - 9 milioane de lei, 2019 - 13 milioane de lei, adică o medie de 10 milioane de lei pe an, în condiţiile în care avem nevoie de investiţii de 5 miliarde de lei - asta înseamnă că, în ritmul actual, administraţia Firea ar rezolva problema termoficării în 500 de ani", a spus Nicuşor Dan.

Nicușor Dan a mai menționat că în ședința Consiliului General de miercuri urmează să se dezbată fuziunea dintre Termoenergetica și Energetica, considerată de deputatul independent „o adevărată comedie” care vrea să ascundă „bilanțurile financiare ale acestor două companii”. 

Despre Termoenergetica, una din bombele cu ceas ale administrației Firea – PSD.

Publicată de Nicușor Dan pe Luni, 13 iulie 2020

×
Subiecte în articol: nicusor dan Termoenergetica