x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO. Ședință la Camera Deputaților. Ministrul Sănătății prezintă măsurile luate în combaterea epidemiei de COVID-19

VIDEO. Ședință la Camera Deputaților. Ministrul Sănătății prezintă măsurile luate în combaterea epidemiei de COVID-19

11 Mai 2020   •   16:40
VIDEO. Ședință la Camera Deputaților. Ministrul Sănătății prezintă măsurile luate în combaterea epidemiei de COVID-19

UPDATE. Nelu Tătaru, declarații în Parlament: „Am început cu un singur laborator de testare, am ajuns la 75. Am intrat în război cu mâinile goale. Până acum 15.588 de cazuri cu cornavirus. Cifrele ne plasează la o rată de 74 de cazuri la mia de locuitori. Suntem într-o fază a cazurilor în platou. Ministerul Sănătăţii a fost preocupat de combaterea Sars-Cov-2 timpuriu. Statele au acţionat empiric, existând între state strategii contradictorii. Ministerul Sănătăţii s-a organizat rapid şi a acţionat cu cei mai buni specialişti. Au fost constituite noi structuri şi cadre de reglementare. S-a instituit un sistem rapid de identificare a coronaviruslui. Au fost pregătite spaţii pentru carantină în fiecare judeţ. S-a ajuns la 225 de spitale care pot da îngrijiri în spitale.  Guvernul a asigurat finanţarea luptei împotriva Covid-19. A fost elaborată o nouă acţiune pentru monitorizarea tratamentelor şi îngrijirea pacienţilor critici.”
 

 

Publicată de Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor pe Luni, 11 mai 2020

--------------------------------------------------------

Știre inițială. Camera Deputaților a început, luni, la ora 16:00, ședința în care ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, urmează să prezinte măsurile luate în combaterea epidemiei de COVID-19.

Şedinţa este condusă de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 112 deputaţi.

Ședința a fost solicitată de USR.  

 

×