x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Viktor Orban - Autonomistii maghiari, sustinuti

Viktor Orban - Autonomistii maghiari, sustinuti

25 Iul 2005   •   00:00

Adeptii autonomiei Tinutului Secuiesc au primit sambata o noua "gura de oxigen", fostul premier al Ungariei, Viktor Orban, reafirmand sprijinul partidului sau pentru lupta pentru autonomie din Transilvania si insistand pentru dezbaterea proiectului de lege pe aceasta tema.
Prezent sambata la scoala de vara de la Baile Tusnad, Orban a insistat pe ideea unei Ungarii care sa se bazeze nu pe cele 10 milioane de locuitori pe care le are, ci pe natiunea maghiara, estimata de el la 15 milioane de oameni. Orban a aratat ca, in conditiile in care in multe tari membre ale UE instrumentul cel mai eficace folosit pentru problema minoritatilor nationale este autonomia, nimeni nu poate sa ia in nume de rau daca si tarile care urmeaza sa adere au aceeasi opinie.

OPINIE. Fostul premier al Ungariei, Viktor Orban, a facut o serie de aprecieri si cu privire la posibilitatea amanarii integrarii Romaniei in UE, sustinand ca actualul context politic ar duce la aderarea acesteia, dar a subliniat ca problema acordarii dublei cetatenii maghiarilor de peste hotare va ramane pe ordinea de zi si dupa ce Romania va intra in UE.

JOC DUBLU. Orban s-a intalnit vineri, si cu liderul UDMR, Marko Bela, decizand o colaborare mai stransa in viitor. "Vrem sa pastram fondul relatiilor pe viitor pentru ca suntem foarte interesati sa ajutam maghiarii din afara granitelor Ungariei si vom mentine legatura cu toate organizatiile care se ocupa de apararea drepturilor minoritatilor", a spus Viktor Orban.

×
Subiecte în articol: politic orban Viktor Orban