x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Viktor Orban: Nu avem nevoie ca Frontex să apere graniţele Ungariei în locul nostru

Viktor Orban: Nu avem nevoie ca Frontex să apere graniţele Ungariei în locul nostru

20 Sep 2018   •   13:33
Viktor Orban: Nu avem nevoie ca Frontex să apere graniţele Ungariei în locul nostru

Premierul ungar Viktor Orban a declarat joi, la Salzburg, că nu este nevoie ca Frontex să apere graniţele Ungariei în locul ei, precizând că Comisia Europeană a prezentat o propunere, potrivit căreia, în cazul în care există probleme, "statelor membre ar trebui să le fie retrase competenţele naţionale" iar protecţia frontierelor să fie gestionată de UE, relatează MTI. 

La sosirea la summitul informal UE de la Salzburg, Viktor Orban a declarat că a prezentat miercuri Austriei o propunere din partea Ungariei care ar trebui să "rezolve această problemă", permiţând statelor membre să-şi păstreze dreptul de a-şi proteja graniţele. Aceeaşi propunere a fost deja prezentată Bulgariei, a menţionat el. 

Premierul Viktor Orban s-a referit la Frontex ca fiind "o idee frumoasă", însă a adăugat că agenţia "nu a reuşit niciodată să protejeze cu succes nici măcar un metru de graniţă, în timp ce noi am protejat sute de kilometri". 

"Nu este nevoie ca ei să protejeze graniţa Ungariei în locul nostru, ca să nu mai vorbim de chestiunea referitoare la problema suveranităţii", a mai spus el. 

Orban a declarat că va prezenta această poziţie la summit, adăugând că "sunt mai mulţi dintre noi care se opun" propunerii Comisiei Europene. "Statu quo-ul este de partea noastră pentru moment", a mai spus el. 

Cu privire la Brexit, Orban a afirmat că Ungaria este de părere că UE nu ar trebui să pedepsească Marea Britanie. "Un Brexit corect şi o cooperare bună sunt necesare între Marea Britanie şi Uniunea Europeană în viitor", a mai spus el. 

Întrebat dacă se aştepta ca raportul Sargentini, adoptat de Parlamentul European săptămâna trecută, va face obiectul discuţiilor în timpul summitului, Orban a răspuns: "Toată lumea râde de asta". AGERPRES

×
Subiecte în articol: Viktor Orban