x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Viorel Hrebenciuc simte "o alianţă fezabilă între PSD-PC şi PD-L" / VIDEO

Viorel Hrebenciuc simte "o alianţă fezabilă între PSD-PC şi PD-L" / VIDEO

03 Dec 2008   •   00:00

Oficial, partidele parlamentare au anunţat că vor începe negocierile după ce Biroul Electoral anunţă rezultatele finale ale alegerilor. Neoficial însă, negocierile par a fi în toi.



Viorel Hrebenciuc, omul care nu a lipsit de la nici o negociere importantă în ultimii ani, a declarat că, în acest moment, simte "o alianţă fezabilă intre PSD-PC şi PD-L". Declaraţia vine după ce în presă au apărut fotografii cu liderii PSD şi PD-L ieşind din restaurantul "Select" din Capitală. Ambele tabere spun, însă, că a fost doar o coincidenţă.

Viorel Hrebenciuc reprezenta PSD în negocierile de marţi cu PNL. Este posibil ca, din cauza poziţiei inflexibile a liberalilor, care vizează funcţia de premier, Viorel Hrebenciuc să se fi reorientat către PD-L.

Posibilitatea unei alianţe PSD - PD-L pare a fi pe placul gărzii vechi din PSD, gruparea din jurul lui Miron Mitrea făcând şi ea presiuni pentru intrarea la guvernare alături de democrat-liberali.

Deocamdată, PNL, partid curtat atât de alianţa PSD-PC cât şi de PD-L, a făcut deja un parteneriat cu cei de la UDMR. Totuşi, maghiarii au anunţat că sunt deschişi la discuţii cu toate partidele.

Din declaraţiile date până în prezent, fiecare partid s-a arătat dispus să poarte negocieri cu toţi ceilalţi pentru formarea unei majorităţi parlamentare.

×
Subiecte în articol: politic pd-l