x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Viorica Dăncilă anunță că România ar putea scăpa de MCV: România nu va mai avea această monitorizare discriminatorie

Viorica Dăncilă anunță că România ar putea scăpa de MCV: România nu va mai avea această monitorizare discriminatorie

08 Dec 2018   •   13:52
Viorica Dăncilă anunță că România ar putea scăpa de MCV: România nu va mai avea această monitorizare discriminatorie

Viorica Dăncilă a declarat, în emisiunea "Be EU", de la Antena 3, că raportul MCV nu afectează în niciun fel președinția rotativă a Consiliului UE și că MCV-ul va fi ridicat în cazul țării noastre până la finalul mandatului actualului CE.

 

„Am discutat acest aspect și vom lua fiecare punct. Este important dialogul, e important să vedem lucruririle care sunt pliate pe realitate, dar și lucrurile pe care România, efectiv, nu le poate îndeplini, pentru că anumite aspecte ar duce la încălcarea Constituției - mă refer la anularea unor legi care au fost votate în Parlament, au fost declarate constituționale de către CCR.

Consider că președinția rotatică nu va fi influențată de către MCV. Am reținut și mi s-au părut importante două lucruri pe care le-a subliniat președintele Comisiei Europene: unul dintre ele este legat de faptul că nu trebuie să legăm MCV-ul de spațiul Schengen și a fost subliniat faptul că România îndeplinește criteriile, de fapt, de 10 ani de zile și se fac toate demersurile pentru ca țara noastră să devină membru al spațiului Schengen.

Președintele Comisiei Europene a promis că până la sfârșitul mandatului său de România nu va mai avea această monitorizare discriminatorie, pentru că e aplicată doar Bulgariei și României, și că MCV-ul va fi ridicat. Trebuie însă un efort conjugat din partea României și din partea Comisiei Europene", a spus Viorica Dăncilă, în interviul acordat la Bruxelles jurnalistei Sabina Iosub.

×
Subiecte în articol: Viorica Dăncilă