x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Viorica Dăncilă, întâlnire cu Frans Timmermans

Viorica Dăncilă, întâlnire cu Frans Timmermans

07 Feb 2019   •   18:13
Viorica Dăncilă, întâlnire cu Frans Timmermans
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Viorica Dăncilă a salutat joi, la Bruxelles, în cadrul întrevederii cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, buna cooperare şi dialogul constructiv şi constant dintre Guvernul României şi CE şi a menţionat, în acest sens, discuţiile de substanţă purtate în contextul vizitei Colegiului Comisarilor la Bucureşti, în 10 - 11 ianuarie.

De asemenea, şeful Executivului a menţionat faptul că prima lună a preşedinţiei României la Consiliul UE a prilejuit discuţii intense dedicate avansării agendei europene.

Premierul a subliniat, totodată, obiectivul preşedinţiei României la Consiliul UE de a acţiona din postura de mediator imparţial pentru a identifica cele mai bune formule de compromis care să faciliteze avansarea cât mai rapidă a negocierilor în curs pe dosarele europene aflate în discuţie, se arată într-un comunicat al Guvernului transmis AGERPRES.

Viorica Dăncilă a reiterat intenţia României de a acţiona, împreună cu Comisia Europeană, pentru consolidarea unităţii şi coeziunii.

O altă temă abordată a fost cea a statului de drept şi a independenţei Justiţiei din România.

Premierul Viorica Dăncilă a dat asigurări că Guvernul României va acţiona pentru respectarea valorilor şi principiilor care stau la baza construcţiei europene: apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, a statului de drept, a independenţei Justiţiei, însă, în egală măsură, va acţiona pentru ca cetăţenii români să se bucure de aceleaşi drepturi şi libertăţi ca orice cetăţean european, în acord cu principiile generale directoare, de la respectul faţă de valorile comune, faţă de drepturile şi libertăţile fundamentale, faţă de statul de drept, precizează sursa citată.

Premierul Viorica Dăncilă se află într-o vizită de lucru la Bruxelles.

AGERPRES

×