x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Viorica Dăncilă: Iohannis face abuz de putere

Viorica Dăncilă: Iohannis face abuz de putere

09 Sep 2019   •   16:22
Viorica Dăncilă: Iohannis face abuz de putere

Prima ședință de guvern după retragerea ALDE a avut loc luni după-amiază. Viorica Dăncilă a susținut că președintele Iohannis vrea să sacrifice România și face un abuz de putere.

”Avem situația sub control și niciun român nu trebuie să își facă vreo grijă. Pensionarii au început să priemască pensiile majorate cu 15%, așa cum ne-am angajat.  Toate pensiile vor fi plătite până pe 15 septembrie. Așadar, pensionarii își primesc drepturile chiar dacă Klaus Iohannis vrea să sacrifice și să blocheze constant România! Această situație creată de președintele Iohannis, care prin refuzul de a numi miniștrii interimari ignoră într-un dispreț total reguli, legi și decizii ale CCR, poate produce consecințe grave pentru cetățenii acestei țări și pentru relațiile României cu partenerii externi. Refuzul de a numi miniștrii interimari este un abuz contituțional și de putere, pe care Președintele și-l permite să îl facă la adăpostul imunității absolute pe care o are în fața legii.”, a spus Dăncilă.

Prenierul susține că ia în calcul și restructurarea Guvernului.

”Curtea Constituțională a stabilit deja prin deciia 875/2018 că președintele în funcție nu are niciun drept să refuze aleatoriu numirile miniștrilor interimari. Aceștia trebuie numiți pentru a fi asigurată buna funcționare a guvernului până când Parlamentul se va exprima asupra remanierii.

Vreau să îi asigur pe toți că nu ne temem și luăm în calcul restructurarea Guvernului în Parlament. Sunt un om al soluțiilor și împreună cu echipa guvernamentală am identificat măsurile pentru a depăși această situație de blocaj care putea fi rezolvată ușor dacă președintele își îndeplinea obligația stabilită de Constituție de a semna propunerile de interimari.

Pentru deblocarea acestei situații vom adopta o hotărâre de Guvern prin care vom transfera de la ministerul pentru relația cu Parlamentul, către secretariatul general al Guvernului avizarea privind oportunitatea trimiterii OUG în sensul motivării situației excepționale așa cum cere legislația”, a mai spus Dăncilă.

×
Subiecte în articol: viorica dancila