x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Viorica Dăncilă: Luăm în calcul Ordonanţa de Urgenţă pentru Codurile Penale

Viorica Dăncilă: Luăm în calcul Ordonanţa de Urgenţă pentru Codurile Penale

10 Dec 2018   •   17:36
Viorica Dăncilă: Luăm în calcul Ordonanţa de Urgenţă pentru Codurile Penale
Sursa foto: Lucian Alecu

Şedinţă crucială la PSD, unde Liviu Dragnea a discutat cu premierul Dăncilă şi liderii social-democraţi strategia pentru a stopa plecările din partid, dar şi ce vor face cu refuzul lui Iohannis de a remania doi miniştri ai Cabinetului Dăncilă.

Premierul a precizat că în ședință s-a discutat ca doar acele modificări aduse Codului Penal și Codului de Procedură Penală care au trecut de Curtea Constituțională să fie adoptate prin Ordonanță de Urgență. „Am acordat mai multe puncte aflate pe ordinea de zi. Am vorbit despre numirea peședinților de organizații. S-a forbit despre reorganizare. Am discutat despre programul de guvernare, o să vin cu o evidență a programului de guvernare. S-a hotărât ca articolele declarate constituționale să fie promulgate prin Ordonanță de Urgență. Am văzut că foarte multe legi au durat foarte mult, s-a legiferat mult. Termenul a fost cu mult depășit. Articolele declarate neconstituționale se vor întoarce în Parlament. Nu am vorbit de termen”, a declarat Viorica DăncilăDespre numirile celor doi miniștri, Viorica Dăncilă a spus „Cât să mai stăm? O săptămână, două, trei, pentru o revocare? Dacă am făcut aceste nominalizări, le-am făcut pentru că cred cu tărie că putem avea o performanță mai bună”. 

Pe 16 decembrie PSD va mai avea alte două ședințe, Consiliul Naţional şi Comitetul Executiv Naţional al PSD. Tot pe această dată urmează să fie ales preşedintele Consiliului Naţional al PSD. 

Sursa: Antena 3

 

×
Subiecte în articol: oug codurile penale Viorica Dăncilă