x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Viorica Dăncilă: Nu am primit răspuns de la președinte pe tema remanierii

Viorica Dăncilă: Nu am primit răspuns de la președinte pe tema remanierii

07 Mai 2019   •   11:41
Viorica Dăncilă: Nu am primit răspuns de la președinte pe tema remanierii

Premierul României, Viorica Dăncilă, a afirmat că nu a primit încă un răspuns de la Klaus Iohannis pe tema remanierii. 

„Legat de respingerea celor trei miniștri, nu am primit încă, probabil domnul președinte este ocupat cu summit-ul. Eu sper să primesc acest răspuns cât mai repede pentru că trebuie ca și noi, dar și cetățenii, să vadă motivele care au stat la baza acestor respingeri. Nu e prima dată și vrem să vedem cum acționăm în continuare. Sper ca aceste motive să țină de legalitate, nu de oportunitate, asta trebuie să fie condiția respingerii”. 

„După acest summit, cred că o să sun să văd pentru că e normal ca Guvernul să știe cum acționează. E normal să avem un răspuns și cred că e ne obligația fiecărei persoane care ocupă o funcție publică să dea aceste răspunsuri, ține de datoria fiecăruia dintre noi să răspundem obligațiilor care ne revin. Eu cred că nu trebuie să stăm până se termină interimatul pentru a avea un răspuns. Pe 6-7 iunie deja se termină perioada de interimat, trebuie să avem un răspuns pentru a vedea care sunt pașii următori”. 

Întrebată dacă ordonanța de urgență privind referendumul va fi adoptată în ședința de miercuri și în forma propusă de AEP, Dăncilă a spus că „pentru mine, ca prim-ministru, e foarte important să ne ocupăm de buna organizare atât a alegerilor europarlamentare, cât și a referendumului. Vom discuta această ordonanță de urgență. A fost ieri ședința pregătitoare. Mă întorc la Guvern pentru a vedea fiecare act normativ pe care îl am pe agenda de mâine și vom vedea care va fi forma finală, vom comunica”. Antena 3

×
Subiecte în articol: viorica dancila