x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Virgil Popescu (PNL): Prin legea offshore, PSDragnea şi ALDE au dinamitat interesul de securitate energetică al ţării

Virgil Popescu (PNL): Prin legea offshore, PSDragnea şi ALDE au dinamitat interesul de securitate energetică al ţării

10 Iul 2018   •   14:30
Virgil Popescu (PNL): Prin legea offshore, PSDragnea şi ALDE au dinamitat interesul de securitate energetică al ţării

Prin legea offshore, PSD şi ALDE au dinamitat interesul de securitate energetică al României, a afirmat marţi deputatul PNL Virgil Popescu. 

"Prin legea offshore, PSDragnea şi ALDE au dinamitat interesul de securitate energetică al României, au alungat investitorii străini şi au crescut dependenţa de gazul rusesc, pentru că, dacă nu vom începe investiţiile în Marea Neagră (...), vom creşte dependenţa de gazul rusesc. Nu înţeleg de ce ieri domnul Dragnea, de la tribuna Parlamentului, ne-a spus cu mândrie că va creşte independenţa energetică a României şi că gazele româneşti nu vor ajunge în Ungaria. Nimic mai fals! Dânsul ne-a spus că 50% din producţie va fi vândută în România, eu îi spun că n-a citit legea - 50% din producţie va fi vândută pe platformele de tranzacţionare din România. Asta nu împiedică firmele ungureşti şi pe nimeni din exterior să vină să cumpere gazul din România sau să facă contracte bilaterale pe restul de 50%", a declarat Popescu la Parlament. 

Potrivit deputatului, această lege poate avea drept rezultat retragerea investitorilor, iar statul român poate pierde miliarde de euro. El l-a întrebat public pe Liviu Dragnea dacă are vreo înţelegere cu guvernul ungar, pentru că, spune el, nu a existat nicio reacţie fermă a autorităţilor faţă de declaraţiile ''provocatoare'' ale ministrului de Externe ungar şi directorului transportatorului naţional de gaze din Ungaria prin care au afirmat practic: "voi nu aveţi ce face cu gazele, vi le luăm". 

Camera Deputaţilor a adoptat luni proiectul de lege privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri referitoare la perimetre petroliere offshore. AGERPRES

×
Subiecte în articol: virgil popescu egea offshore