x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vizite la sfarsit de mandat

Vizite la sfarsit de mandat

27 Aug 2004   •   00:00

In ultimele luni de mandat, presedintele Ion Iliescu va face o serie de vizite externe, programul incluzand un discurs in plenul Adunarii Generale a ONU, la New York, si o intrevedere la Vatican cu Papa Ioan Paul al II-lea.

MONICA IORDACHE

Cu ocazia celei de-a 59 sesiuni, presedintele Ion Iliescu va avea o inteventie in plenul Adunarii Generale a ONU. Seful statului va face in perioada 20-22 septembrie o vizita in Statele Unite ale Americii, urmand sa participe, la New York, la deschiderea dezbaterilor politice generale ale celei de-a 59-a sesiuni a Adunarii Generale a ONU si la Reuniunea la nivel inalt consacrata luptei impotriva foametei si a saraciei.

INVITAT. Purtatorul de cuvant al Administratiei prezidentiale, Corina Cretu, a declarat ieri ca presedintele Iliescu va participa si la receptia oferita de seful delegatiei Statelor Unite, George W. Bush. Iliescu se va intalni si Ellie Wiesel, laureat al Premiului Nobel pentru Pace si va participa la dejunul de lucru oferit de secretarul general ONU, Kofi Anan. Vizita americana va fi precedata de o "escala" in Canada, unde Iliescu va avea intalniri cu premierul canadian Paul Martin si cu premierul Quebecului, Jean Charest. In Canada, presedintele va inaugura Piata Romania din Montreal si va fi prezent la expozitia "Eminescu: poetul, geniul romanul".

ITALIA. La sfarsitul lunii, presedintele Iliescu va face o vizita oficiala si in Italia. Pe langa convorbirile obisnuite, cu presedintele italian Carlo Azeglio Chiampi si cu premierul Silvio Berlusconi, Iliescu va avea parte si de o intrevedere, la Vatican, cu Papa Ioan Paul al II-lea si cu secretarul de stat al Sfantului Scaun, cardinalul Angelo Sodano.

Alaturi de acesta din urma presedintele va inaugura expozitia "Stefan cel Mare - punte intre Orient si Occident". Turneul italian va fi incheiat cu o vizita in Republica San Marino si una in Malta. Luna septembrie mai cuprinde, in programul presedintelui, o vizita in Marea Britanie, unde se va intalni cu premierul Tony Blair, si una la Belgrad.

×
Subiecte în articol: politic