x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Voiculescu - "Basescu - un mare las diversionist"

Voiculescu - "Basescu - un mare las diversionist"

21 Dec 2006   •   00:00
Voiculescu  -  "Basescu  -  un mare las diversionist"
REACTIE - Dan Voiculescu raspunde la atacuri
Biroul de Presa al PC a fost imputernicit ieri sa transmita urmatoarea declaratie a presedintelui Partidului Conservator, Dan Voiculescu, pe care o prezentam integral:

"Recentul atac virulent al presedintelui Basescu la adresa trusturilor de presa private este de natura sa intimideze mass-media si atenteaza grav la libertatea de exprimare a ziaristilor romani.

In toata lumea democratica, presa libera are la baza capitalul privat si este detinuta, in mare masura, de grupuri economice puternice. Este si normal sa fie asa, intrucat presa libera si de calitate necesita resurse financiare substantiale de natura sa asigure salarii pe masura valorii profesionistilor din domeniu. La fel de normale sunt si opiniile diferite sau critice exprimate in mass-media private.

Presedintele Romaniei este insa deranjat de aceasta realitate globala si de aceasta normalitate democratica. Probabil ca Traian Basescu viseaza sa conduca o tara care ar avea numai o presa de stat gata sa-i ridice ode maretului conducator, ca pe vremurile pe care tocmai le condamna.

Il informez pe aceasta cale ca si-a ales gresit mandatul. Trebuia sa fie presedinte pana in 1989.

Romania de astazi nu mai poate accepta dominatia statului asupra presei si nici atacurile antidemocratice la adresa mass-media venite chiar din partea presedintelui Romaniei. Am spus de nenumarate ori ca Traian Basescu este un mare ipocrit. Afirmatiile lui recente o dovedesc din nou. Traian Basescu uita foarte repede ca aceeasi presa romaneasca privata, pe care o acuza in bloc acum, l-a ajutat, facandu-si doar meseria, sa ajunga la putere in urma cu doi ani.

In plus insa, dupa interviul de la BBC, pot afirma ca Traian Basescu este si un mare las diversionist. Pentru ca asta denota atitudinea unui individ care acuza grav o intreaga comunitate de oameni fara sa aiba curajul sa pronunte un nume.

Prin ura sa obsesiva si acuzatiile nefundamentate fata de grupuri economice cu capital romanesc ori strain sau fata de oameni de afaceri, Traian Basescu va lasa dupa mandatul sau prezidential doar o dara de noroi.

Faptul ca avem un presedinte in deriva este dovedit clar de indicatiile aberante pe care isi permite sa le dea justitiei, opinand ca patronii de presa ar trebui sa ajunga in instanta. Presedintele Basescu comite astfel unul dintre cele mai periculoase atacuri asupra mass-media, incalcand, in mod flagrant, prezumtia de nevinovatie a oricarui cetatean al acestei tari.

In plus, atacurile neconstitutionale asupra liderilor unor partide de opozitie, respectiv Mircea Geoana si Corneliu Vadim Tudor, ne ofera imaginea unui presedinte hotarat sa dinamiteze pilonii oricarei democratii: presa libera si opozitia.

Ii asigur pe toti romanii ca atat eu, cat si Partidul Conservator ne vom opune oricarei incercari de dictatura venita din zona Palatului Cotroceni.

Romania europeana nu-si mai poate permite un presedinte crizat permanent si iresponsabil adeseori, iar votul romanilor va consfinti aceasta realitate."

Presedintele, amenintat cu Parlamentul

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu (foto), l-a acuzat ieri pe seful statului, Traian Basescu, de comportament "indecent si nedemn" si l-a avertizat ca insultele acestuia la adresa lui Mircea Geoana l-ar putea costa raspunderea in fata Parlamentului. "Modul acesta grosolan de comportament al presedintelui nu ii face cinste. El incalca statutul sau, conform Constitutiei. Poate sa-l impinga spre niste actiuni de contestare, de chemare la raspundere in fata Parlamentului", a spus fostul sef al statului, in replica la afirmatiile lui Traian Basescu, potrivit carora PSD este condus de Ion Iliescu, iar Mircea Geoana este doar tolerat la sefia partidului. Mai mult, Iliescu i-a reprosat presedintelui Traian Basescu ca este "obsedat de dosare" si l-a comparat in aceasta privinta cu Elena Ceausescu. "Asta e o mentalitate ceausista. Elena Ceausescu era obsedata de dosare si de provocare de epurari politice", a aratat Iliescu. El a fost completat de presedintele PSD, Mircea Geoana, care a apreciat ca Traian Basescu este "produsul sistemului comunist si securist" pe care tocmai l-a condamnat in Parlament.
  • Lavinia Dimancea
  • ×
    Subiecte în articol: basescu traian politic presa