x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vosganian: ALDE salută decizia premierului Dăncilă de a amâna adoptarea proiectului primei rectificări bugetare

Vosganian: ALDE salută decizia premierului Dăncilă de a amâna adoptarea proiectului primei rectificări bugetare

08 Aug 2019   •   18:28
Vosganian: ALDE salută decizia premierului Dăncilă de a amâna adoptarea proiectului primei rectificări bugetare

Purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, se declară mulţumit de decizia premierului Viorica Dăncilă de a nu adopta proiectul de rectificare bugetară în şedinţa de joi a Guvernului.

"ALDE salută decizia premierului Viorica Dăncilă de a amâna adoptarea în şedinţa de Guvern de azi a proiectului primei rectificări bugetare. Aşa cum ne-a fost prezentat, acest proiect de rectificare bugetară riscă să ducă la depăşirea ţintei de deficit bugetar stabilite. În mod repetat, inclusiv public, ALDE a solicitat alocarea de resurse financiare pentru continuarea investiţiilor în derulare, vorbim în primul rând despre proiectele mari de investiţii (autostrăzi), dar şi de investiţiile la nivel local", a scris Vosganian pe Facebook.

El reaminteşte că ALDE a atras atenţia asupra nevoii de a asigura resurse pentru cofinanţarea proiectelor cu fonduri europene şi a anunţat că formaţiunea politică din care face parte nu acceptă tăierea alocărilor bugetare de la "ministere vitale precum transporturile, sănătatea, educaţia".

"În cadrul şedinţei de coaliţie de ieri am prezentat din nou partenerilor de la PSD aceste constrângeri de construire a rectificării bugetare. Aşteptăm următoarea reuniune în cadrul coaliţiei de guvernare pentru a vedea ce fel de măsuri a identificat ministrul de Finanţe pentru rezolvarea acestei situaţii", se mai arată în postare.

Rectificarea bugetară a fost prezentată în primă lectură în şedinţa de Guvern de joi şi urmează să fie adoptată la viitoarea reuniune a Executivului, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

"Rectificarea bugetară a fost prezentată în primă lectură în şedinţa de Guvern de astăzi. E vorba despre ordonanţa privind rectificarea bugetară, respectiv ordonanţa privind rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat. Au fost prezentate ambele documente într-o primă lectură în şedinţă, urmând să fie adoptate în şedinţa următoare", a precizat Nelu Barbu, la finalul şedinţei de Guvern.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: vosganian ALDE