x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vosganian: Se impune o intervenţie de urgenţă în cazul legii off-shore

Vosganian: Se impune o intervenţie de urgenţă în cazul legii off-shore

16 Iul 2018   •   17:45
Vosganian: Se impune o intervenţie de urgenţă în cazul legii off-shore

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a declarat luni că se impune o intervenţie de urgenţă în cazul legii off-shore, subliniind că nu a existat un dialog în cadrul coaliţiei de guvernare despre acest act normativ. 

"Având în vedere faptul că faţă de ceea ce noi am dorit să apară în lege nu reflectă în totalitate voinţa legiuitorului, se impune o intervenţie de urgenţă pe actul normativ. (...) Pot să vă spun, ca legiuitor, că sentimentul meu este că voinţa noastră de a îmbina un anumit tip de impozitare mai redus decât on-shore, dar în orice caz suficient de ridicat trebuie să se combine şi cu recuperarea costurilor de operare, care sunt foarte mari în zona off-shore şi în acest sens se impune o modificare de urgenţă a actului normativ. (...) Toate deciziile se iau prin consens în coaliţie atunci când dialogăm. Dialog există în coaliţie, însă nu a existat pe acest act normativ", a afirmat Varujan Vosganian la Parlament. 

El a susţinut că propunerea adoptată în comisie a pus grupul ALDE într-o "situaţie delicată". 

"Eu cred că propunerea care a fost făcută şi care a fost adoptată în comisie a fost o propunere care pe noi, care eram membri ai comisiilor reunite din partea ALDE, ne-a pus într-o situaţie delicată. Informaţia pe care am primit-o a fost aceea că soluţia a fost convenită şi cu actorii pieţei, s-a dovedit că nu a fost aşa şi iată suntem nevoiţi acum să procedăm la anumite corecţii pentru că condiţiile care ne-au fost prezentate, anume un anumit tip de impozitare care se combina cu un anumit tip de deducere a costurilor de exploatare şi explorare, nu s-au regăsit în documentul final şi de aceea se discută acum despre modificarea actului normativ. Eu cred că pentru o mai bună acurateţe a procedurii legislative e nevoie de discuţii prealabile", a mai susţinut Vosganian. AGERPRES

×
Subiecte în articol: varujan vosganian lege off-shore