x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică „Vrem să susţinem distracţia cu banii săracilor?”

„Vrem să susţinem distracţia cu banii săracilor?”

de Gabriela Antoniu    |    01 Noi 2018   •   10:33
„Vrem să susţinem distracţia cu banii săracilor?”

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaţilor, condamnă politicile de abandonare practicate de-a lungul timpului de guvernele de la Bucureşti la adresa Moldovei, singura regiune ştearsă de pe harta alocărilor bugetare în domeniul marii infrastructuri.

 

Într-o declaraţie în Parlament, Olteanu a cerut ca surplusul de peste 7 miliarde euro fonduri de coeziune, de care va beneficia România în perioada 2021 - 2027, să fie direcţionat integral către Moldova şi regiunile sărace, care ar primi astfel o şansă la recuperarea decalajelor.

Deputatul ALDE a arătat că aceşti bani asigură finanţarea totală sau parţială pentru toate proiectele de autostrăzi din Moldova, inclusiv Tişiţa-Albiţa. Olteanu a atras atenţia că, în cazul în care aceste fonduri nu vor fi alocate Moldovei şi vor merge tot către Bucureşti şi judeţele bogate, întreaga regiune din stânga Siretului riscă depopularea. „Este revoltător modul în care, periodic, se anunţă iniţiative de mari proiecte de infrastructură propuse de Ministerul Transporturilor tot în Bucureşti şi în judeţele bogate. (...) Vrem să dezvoltăm economic zonele lăsate în urmă sau vrem să susţinem distracţia cu banii săracilor? Facem stadioane în Bucureşti, pentru că vrem Campionat European de fotbal în Capitală. Facem metrou în Bucureşti, pentru că vrem suporteri care să ajungă repede la aceste stadioane noi. Facem linie ferată pentru acelaşi eveniment fotbalistic, în timp ce pentru stânga Siretului avem o singură strategie: depopulare, sărăcire continuă”, a afirmat Olteanu.

×