x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică “Zeus”, atacat din PD-L

“Zeus”, atacat din PD-L

de Oana Stancu Zamfir    |    15 Apr 2008   •   00:00

Scandalul din PD-L legat de filiala Constanţa a erupt ieri, după ce liderii partidului au decis să dea cîştig de cauză lui Dorel Onaca, pe care îl văd toţi drept protejatul lui Traian Băsescu.



Şeful PD-L Constanţa acuză că a fost mătrăşit de Băsescu



Scandalul din PD-L legat de filiala Constanţa a erupt ieri, după ce liderii partidului au decis să dea cîştig de cauză lui Dorel Onaca, pe care îl văd toţi drept protejatul lui Traian Băsescu. Onaca s-a afirmat de altfel în referendumul pentru suspendarea şefului statului, cînd i-a pus la dispoziţie acestuia sediul de campanie. Candidatul susţinut de Onaca pentru şefia Consiliului Judeţean, Ion Popescu, decanul Baroului Constanţa, a fost validat ieri, deşi organizaţia îl desemnase în urmă cu o săptămînă pe Stelian Duţu, şeful organizaţiei judeţene şi fost preşedinte CJ. Lunea trecută însă, Boc l-a anunţat pe Popescu candidat. În cîteva ore s-a trezit cu Duţu şi 30 de primari şi de candidaţi la Primărie în sediul din Modrogan. S-a decis atunci să se facă un sondaj în baza căruia să se stabilească cine e candidatul. Ieri dimineaţă, sondajul a arătat că Duţu îl surclasează pe Popescu, cu toate acestea decizia i-a fost defavorabilă, pentru că Onaca nu ar fi vrut ca Duţu să îi afecteze candidatura pentru Primăria Constanţa, spun surse din PD-L.


ONACA.
“S-a luat o decizie înţeleaptă! Cine poate fi mai bun decît decanul Baroului, mai onorabil? Poate doar şeful Curţii de Apel, dar el nu poate candida”, ne-a declarat Dorel Onaca.


DUŢU.
Stelian Duţu afirmă că nu va pleca din partid, ca în 2000, atunci cînd Centrul a vrut să-l impună pe Bogdan Niculescu Duvăz pe listele parlamentare ale filialei, deşi nu era dorit, şi mai toată organizaţia a plecat după Duţu. “Mă gîndesc însă dacă voi mai face politică”, arată el în schimb. Liderul PD-L Constanţa dă însă o declaraţie unică în PD-ul ultimilor ani: un atac direct la Traian Băsescu, cunoscut în partid şi ca “Zeus” sau “omul din deal”. “Este aceeaşi procedură ca-n 2000. Ne-au adormit cu un sondaj pe care numai ei ştiu cum l-au făcut pentru că nu vor să-mi dea baza de date şi care contrazice toate sondajele făcute în judeţ şi de PSD şi de PNL. M-au minţit, deci, cu acelaşi instrument cu care au minţit şi poporul. Ţineţi minte, anul trecut, că sondajul comandat de partid ne dădea la 40% şi am luat 28%? E un instrument inteligent şi parşiv, îi felicit! Simţeam de mult că e o lucrătură, dar eu nu am unde să vorbesc. Sînt şi colegi care m-au avertizat de luni întregi că s-a dat comandă în privinţa mea, dar eu, orbit, nu am crezut. Viaţa va demonstra ce rezultate se vor obţine şi să vedem cine va da socoteală atunci”. Întrebat cine a dat comandă, Duţu a răspuns: “Dumnezeu din deal. În ţara asta sînt mulţi Dumnezei şi multe dealuri”, şi ne-a invitat să ne lămurim singuri.

×
Subiecte în articol: politic duţu