x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Zgonea atacă dur binomul Dragnea-Ponta: “Vor jihad anti-justiţie!”

Zgonea atacă dur binomul Dragnea-Ponta: “Vor jihad anti-justiţie!”

de Marius Gîrlașiu    |    05 Mai 2016   •   13:19
Zgonea atacă dur binomul Dragnea-Ponta: “Vor jihad anti-justiţie!”

Valeriu Zgonea nu se lasă dus cu una cu două din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Exclus din PSD, fostul preşedinte-executiv al social-democraţilor a lansat un atac furibund la adresa tandemului Liviu Dragnea – Victor Ponta. Cei doi vor anunţa azi revenirea fostului premier în avangarda PSD şi preluarea locului ocupat deocamdată de Zgonea în fruntea Camerei.

Fostul premier Victor Ponta ar fi acceptat oferta lui Liviu Dragnea şi va prelua încă din actuala legislatură funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Ponta ar urma să conducă şedinţele deputaţilor timp de patru luni, până la alegerile parlamentare din noiembrie, asta în condiţiile în care vacanţa parlamentarilor durează două luni în timpul verii. Anunţul revenirii lui Ponta va fi făcut azi într-o conferinţă de presă la Slatina. Liderul PSD Liviu Dragnea a lăsat să se înţeleagă că Ponta va reveni în forţă în prim-planul PSD, ajutând partidul în campaniile electorale din 2016. „Am discutat cu Liviu tot ceea ce este bine pentru PSD și pentru alegătorii noștri, ai USL”, anunţase recent fostul prim-ministru. Dat afară din partid, Valeriu Zgonea susţine că înscăunarea lui Ponta în fruntea Camerei face parte dintr-un plan împotriva justiţiei pregătit la virgulă în interiorul PSD. “Mă voi opune, până la capăt, acestui jihad anti-justiţie. Scopul este să modifice pe repede înainte legile anti-justiţie. Până când destinul va hotărî, mă voi bate cu cei care, formaţi în grupuri de interese, vor să modifice legile penale în interesul lor”, a acuzat fostul membru PSD. De altfel, refuzul de a introduce în plenul Camerei modificările Codurilor penale a reprezentat principalul reproş pe care social-democraţii i l-au imputat lui Zgonea în CEx.

Liberalii i-au luat partea

Şedinţa de ieri a Biroului permanent s-a lăsat cu scandal, după ce Zgonea a refuzat să introducă pe ordinea de zi revocarea sa din funcţie. Liberalii i-au luat partea lui Zgonea în spatele uşilor închise şi au blocat introducerea în plen a solicitării grupului PSD. Liderul Camerei Deputaţilor susţine că social-democraţi au încălcat Regulamentul care prevede că cererea de revocare a preşedintelui Camerei poate fi depusă numai de grupul parlamentar de care aparţine acesta. Zgonea afirmă că odată cu excluderea din partid a devenit automat deputat neafiliat, iar pesediştii au depus cererea de revocare din funcţie abia după şedinţa CEx în care i-au stabilit soarta. "Respect Regulamentul Camerei Deputaţilor şi nu voi permite acest jihad anti-justiţie. Nu putem să avem lucruri ilegale pe ordinea de zi a Parlamentului. Eu nu mă agăţ de funcţie, vreau ca Parlamentul să respecte legea", s-a apărat Zgonea. În replică, pesediştii susţin că Zgonea nu şi-a anunţat demisia din grupul PSD în plenul Camerei, fiind în cotinuare deputat al partidului.

 

“Odată exclus, eu mi-am pierdut toate calităţile, inclusiv din grupul parlamentar. Nu am comentat. Eu nu mai sunt membru al PSD, pe cale de consecinţă nu mai sunt membru al grupului parlamentar PSD. Sunt deputat neafiliat” Valeriu Zgonea, preşedinte Camera Deputaţilor

 

 

 



 

×