x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Zgonea: E necesară adoptarea legii cartelelor pre-pay, pentru sistemul de securitate al României

Zgonea: E necesară adoptarea legii cartelelor pre-pay, pentru sistemul de securitate al României

28 Mar 2016   •   14:30
Zgonea: E necesară adoptarea legii cartelelor pre-pay, pentru sistemul de securitate al României
Sursa foto: Foto: Diana Oros
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, consideră "necesară pentru sistemul de securitate al României" adoptarea unei legi privind identificarea utilizatorilor de cartele pre-pay.

"Eu am fost unul dintre cei care au susţinut (legea - n.r.) şi în acel moment (când a fost adoptată de Parlament - n.r.) şi am fost criticat de presă. Drepturile şi libertăţile câştigare prin Constituţie şi prin apartenenţa noastră la structurile democratice ale lumii nu înseamnă că, dacă promovăm anumite proiecte de lege, limităm aceste drepturi şi libertăţi. Ca să poţi să ai prosperitate, trebuie să ai securitate. Cei care vin astăzi şi sunt refugiaţi în Europa nu au securitate în statele lor. Au avut prosperitate. Am spus şi atunci şi o spun şi acum. Din păcate, PSD nu poate să creeze o majoritate, în Parlament, ca să îi permită să promoveze acest proiect de lege. Cei care au contestat şi au fost vehemenţi împotriva acestui proiect de lege trebuie să îşi schimbe atitudinea. Îmi pare rău că a apărut pe tapet, astăzi, pusă de domnul prim-ministru Cioloş şi poate cei care atunci au fost contestatarii acestui proiect de lege vor veni alături de noi şi vor promova acest proiect de lege, necesar pentru sistemul de securitate al României", a spus Zgonea, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că această lege este astăzi mai necesară ca oricând şi "obligatorie".

"Azi este mai necesar decât oricând ca să nu creăm noi vulnerabilităţi în cadrul familiei europene şi să putem să avem acele bucăţi de legislaţie care să le permită structurilor de securitate să aibă instrumentele necesare. Securitatea este extrem de importantă pentru stabilitatea zonei, dar şi pentru prosperitatea românilor. Altfel, nu o să ai creştere economică. Nu mai vine nimeni să investească la tine, dacă ai probleme. Este extrem de importantă şi mai sunt şi altele în pachetul pe care trebuie să îl discutăm în următoarele luni. Am speranţa, chiar dacă este un an electoral, că partidele din arcul de dreapta guvernamental vor fi deschise, astfel încât să promovăm acest proiect de lege", a subliniat el.
 
Sursa: Agerpres
 

×