x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ziua excluderilor în PDL. Cristian Preda, suspendat şase luni din partid - LIVE TEXT

Ziua excluderilor în PDL. Cristian Preda, suspendat şase luni din partid - LIVE TEXT

03 Iun 2013   •   12:47
Ziua excluderilor în PDL. Cristian Preda, suspendat şase luni din partid - LIVE TEXT
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images
UPDATE 14:55 - Biroul Permanent Naţional al PDL a decis suspendarea din partid pentru şase luni a lui Cristian Preda, a anunţat preşedintele democrat-liberalilor, Vasile Blaga. El a explicat, la finalul şedinţei BPN, că decizia suspendării europarlamentarului a fost luată cu doar patru abţineri. Preşedintele PDL a precizat că el a fost cel care a propus sancţiunea în cazul lui Cristian Preda.

"Personal, eu am propus-o", a declarat Vasile Blaga, într-o conferinţă de presă.
---------------------------------

Conducerea PDL discută, la această oră, despre viitorul în formaţiunea al celor care critică deciziile partidului, cei vizaţi fiind Cristian Preda, Theodor Paleologu şi Sever Voinescu, rămânând de văzut dacă se va lua sau nu o decizie în cazul acestora, anunţă Mediafax. Alin Popoviciu a declarat luni că îşi menţine solicitarea de excludere din partid a lui Cristian Preda, Theodor Paleologu şi Sever Voinescu, dar că vrea să asculte părerea tuturor membrilor BPN, adăugând că în momentul de faţă sunt mulţi colegi cu multe alte păreri.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat luni că a venit la şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului pentru a se apăra, el precizând că vrea să acuze conducerea formaţiunii de nerespectarea statutului.

"N-am fost invitat, însă am venit să mă apăr pentru că peste tot acolo unde eşti acuzat ai dreptul la apărare, doar în regimurile totalitare nu se respectă acest drept. Am venit să mă apăr, am venit de asemenea să acuz în faţa conducerii partidului, în BPN, responsabilii partidului nostru care refuză să aplice statutul. Dacă e de găsit cineva vinovat pentru starea de lucruri din acest moment, acela e preşedintele partidului Vasile Blaga pentru că refuză să aplice dispoziţia din statut care îi cere să constituie un Guvern din umbră ca principal instrument de opoziţie. Am auzit acum că a cerut să se facă la toamnă, nu putem să amânăm intrarea în opoziţie luni şi ani în şir, le voi spune colegilor mei din BPN că sunt vinovaţi pentru că acuzaţiile lansate public la adresa unor foşti miniştri, precum Daniel Funeriu şi Teodor Baconschi, au forţat plecarea acestora din partid. E o pierdere pentru partid. Eu nu am nimic cu PDL, am cu această conducere care vrea să provoace daune partidului care trebuie să facă în acest moment opoziţie pentru a nu lăsa ţara pe mâna USL", a declarat Preda, care a venit la şedinţa Biroului Permanent Naţional al PDL. El a adăugat că nu are de gând să-şi dea demisia şi că se va bate pentru respectarea regulilor.

Blaga, despre demisia lui Baconschi: Uneori divorţul poate fi mult mai elegant decât căsnicia

Întrebat înainte de şedinţa BPN despre scrisoarea de demisie din PDL a lui Teodor Baconschi, Blaga a spus: "Am văzut-o, am văzut şi declaraţiile domniei sale. Apreciez că, iată, uneori divorţul poate fi mult mai elegant decât căsnicia".

Întrebat despre postarea pe blog a europarlamentarului PDL Monica Macovei, care sugerează sancţionarea vicepreşedintelui PDL Alin Popoviciu, Vasile Blaga a spus că fiecare membru al PDL are dreptul la opinie, dar părerile trebuie spuse în interiorul partidului.

"Fiecare membru al PDL are dreptul la opinie. M-aş bucura dacă, aşa cum spune Statutul, ele ar avea loc în interiorul partidului", a spus Blaga.

×