x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Zoaie Blaga, Zoaie Tăriceanu"

"Zoaie Blaga, Zoaie Tăriceanu"

de Carmen Vintila    |    Dana Piciu    |    09 Feb 2008   •   00:00
 "Zoaie Blaga, Zoaie Tăriceanu"

"Clasa politică este ca o zoaie pe un geam", a spus şeful statului la postul public, acuzând totodată că în acest moment PSD influenţează major deciziile premierul C.P. Tăriceanu, "prin  Iliescu, Hrebenciuc – via Olteanu", Geoană fiind doar "interfaţa".



"Clasa politică este ca o zoaie pe un geam", a spus şeful statului la postul public, acuzând totodată că în acest moment PSD influenţează major deciziile premierul C.P. Tăriceanu, "prin  Iliescu, Hrebenciuc – via Olteanu", Geoană fiind doar "interfaţa".

Declaraţiile făcute de preşedinte "reflectă starea de spirit în care se află Băsescu, care a ajuns un izolat", a arătat liderul de onoare al PSD, Ion Iliescu, precizând că Tăriceanu are un dialog cu reprezentanţii opoziţiei pentru că aceasta este "obligaţia premierului care are un Guvern fără suport parlamentar". "El (Traian Băsescu – n.r.) nu are dialog cu foştii preşedinţi, nu are dialog cu liderii partidelor şi îi reproşează premierului că face aşa ceva. Dar o face şi într-o manieră deplorabilă, care ne aminteşte o stare de spirit anterevoluţionară, înainte de ’89, starea asta de suspiciune, de urmărire a oamenilor, care cu cine se întâlneşte şi ce face şi ce drege", a mai spus Iliescu, precizând că Băsescu s-a referit la el, şi nu la Geoană, pentru că "are un complex de inferioritate". Afirmaţiile preşedintelui arată că acesta este "un virus" al une boli ascunse, la care trebuie găsit un antidot, a spus şi Adrian Năstase. "Nu poţi să compari clasa politică cu zoaiele de pe un geam. Mă gândesc că poate de mâine politicienii s-ar putea prezenta drept «Zoaie Blaga», «Zoaie Videanu», «Zoaie Tăriceanu» sau «Zoaie Udrea»", a spus Năstase.


"ŞTERGÅTOR DE PARBRIZE". "Zoaie, deci noi suntem zoaie? Şi el ce e atunci? Ştergător de parbrize?", a întrebat retoric liderul PRM, C.V. Tudor. Potrivit acestuia, "cea mai bună dovadă că nu Iliescu conduce Guvernul este efortul lui Tăriceanu de a resuscita CNSAS". "Mă mir că n-a mai zis nimic de mine... Am fost foarte supărat... Am ieşit în faţa casei pe bordură, ploua mărunt, am plâns două ore ca un cocoşat lipit de gard", a spus, râzând, Vadim. Vicepreşedintele liberal Ludovic Orban a spus că Executivul este condus de Tăriceanu şi "cu siguranţă" nu este condus de Băsescu sau Iliescu. "Iliescu nu conduce nici măcar PSD. Purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă,  consideră că preşedintele Băsescu ar trebui să contribuie la credibilizarea clasei politice, şi nu la decredibilizarea ei. Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, spune însă că preşedintele a prezentat realitatea politică, "în care Iliescu, Hrebenciuc şi Geoană sunt adevăraţii şefi ai Executivului, care doar i-au dat în franciză Guvernul premierului Tăriceanu". La rândul său, preşedintele UDMR, Marko Bela, a spus că tot ceea ce spune Băsescu despre clasa politică este valabil şi pentru el, pentru că face parte din aceasta.


×
Subiecte în articol: tariceanu politic iliescu zoaie