x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Zoană (PSD): România nu pune UE în pericol, ci cei care s-au manifestat pentru Europa cu două viteze

Zoană (PSD): România nu pune UE în pericol, ci cei care s-au manifestat pentru Europa cu două viteze

06 Sep 2018   •   18:12
Zoană (PSD): România nu pune UE în pericol, ci cei care s-au manifestat pentru Europa cu două viteze

Europarlamentarul PSD Gabriela Zoană consideră că România nu pune Uniunea Europeană în "pericol de moarte" aşa cum a declarat comisarul european pentru buget, Günther Oettinger, ci intenţiile unor lideri europeni care "s-au manifestat deschis" pentru acea Europă cu două viteze "pun în pericol" construcţia europeană. 

"În opinia mea, declaraţiile comisarului pentru buget, domnul Gunther Oettinger, trebuie puse în contextul negocierii bugetului UE pentru perioada 2021-2027. România este, prin vocile celor care o reprezentăm la Bruxelles, unul dintre cei mai duri negociatori în această privinţă, iar acest lucru poate deranjează. Eforturile pe care le-am făcut în calitate de vicepreşedinte al Comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală din Parlamentul European, la fel ca şi eforturile altor colegi europarlamentari care sunt bine intenţionaţi în ceea ce priveşte viitorul României, sunt luate nu ca un lucru firesc în cadrul negocierilor care se poartă pentru viitorul buget, ci ca o opoziţie la direcţia în care s-a mers până acum, a Europei cu două viteze, o Europă care favoriza bogaţii şi lăsa în urmă ţările care tind către acelaşi grad de dezvoltare economică. De la preluarea mandatului, am luptat constant pentru eliminarea decalajelor privind subvenţiile primite de fermierii romani şi fermierii din alte state membre", a afirmat joi Gabriela Zoană, potrivit unui comunicat transmis, joi, AGERPRES. 

Ea a amintit că că România este una dintre ţările bine poziţionate în cadrul acestor negocieri, "atât agricultura cât şi dezvoltarea regională urmând a primi mai mulţi bani de la bugetul Uniunii Europene, aceasta în detrimentul unor ţări care îşi văd bugetele diminuate". 

"România nu pune Uniunea Europeană în "pericol de moarte", ba dimpotrivă, poporul român este unul pro-european prin excelenţă. Aş spune totuşi că intenţiile unor lideri europeni care s-au manifestat deschis pentru acea Europă cu două viteze pun în pericol atât construcţia europeană, cât şi valorile la care am aderat cu toţii odată intraţi în familia statelor membre ale Uniunii", a adăugat Gabriela Zoană. 

Proiectul european este în "pericol de moarte" din cauza unor adversari din interiorul şi exteriorul UE, a susţinut marţi comisarul european pentru buget, Günther Oettinger, citat într-un articol publicat de Politico.eu. 

'În opinia mea, proiectul este în pericol de moarte', a spus comisarul Oettinger în timpul unui eveniment organizat marţi seară la Bruxelles de către Asociaţia federală a serviciilor de asistenţă non-statutară din Germania. 

'Unii din interiorul Europei doresc să-l slăbească sau chiar să-l distrugă - Polonia, Ungaria, România, guvernul Italiei', a susţinut el mai departe. AGERPRES/

×
Subiecte în articol: Gabriela Zoană