x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social 0800.390.678 - prima linie telefonică gratuită pentru prevenţie şi suport în prematuritate

0800.390.678 - prima linie telefonică gratuită pentru prevenţie şi suport în prematuritate

07 Mar 2016   •   17:42
0800.390.678 - prima linie telefonică gratuită pentru prevenţie şi suport în prematuritate

Prima linie telefonică gratuită din România adresată familiilor cu prematuri, dar şi celor în care femeia are o sarcină cu risc de naştere prematură va fi lansată, marţi, de 8 Martie, de către Asociaţia Unu şi Unu.

Săptămânal, de luni până vineri, părinţii vor putea suna la numărul 0800.390.678 pentru a discuta cu un doctor ginecolog, doctor neonatolog, jurist, psiholog sau părinte, a informat asociaţia, printr-un comunicat transmis AGERPRES.

"Am ales cu grijă această dată şi ne pregătim de mult să anunţăm lansarea acestui proiect dedicat femeilor şi mamelor în special. "Alo, Prematuritate" este primul call center multidisciplinar din Europa care vine ca un sprijin, dar şi ca o sursă credibilă de informare, consiliere şi suport moral pentru femeile însărcinate aflate la risc de naştere prematură, dar şi pentru părinţii care traversează această perioadă sau doresc să îşi monitorizeze bebeluşul corect după externare", a precizat vicepreşedintele Asociaţiei Unu şi Unu, Diana Gămulescu, citată în comunicat.

Luni, marţi şi vineri, linia telefonică poate fi apelată între orele 13,00 - 17,00, iar miercuri şi joi, între orele 15,00 - 19,00. Programul poate fi consultat şi pe www.unusiunu.com/ sau pe www.facebook.com/asociatia.unusiunu.

Asociaţia Unu şi Unu este o asociaţie de părinţi care apără drepturile copiilor din sarcini multiple, prematuri şi bebeluşi spitalizaţi şi ale familiilor acestora, oferind suport pe perioada spitalizării şi după externare. Asociaţia Unu şi Unu este membră a EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants), organizaţie care adună reprezentanţi din peste 50 de ţări.

×