x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social 1.000 de doze de imunoglobulină au ajuns în ţară

1.000 de doze de imunoglobulină au ajuns în ţară

de Monica Cosac    |    29 Mar 2018   •   11:30
1.000 de doze de imunoglobulină au ajuns în ţară
Sursa foto: phongphan5922/Getty Images/iStockphoto

Primele o mie de fiole de imunoglobulină au ajuns în ţară, a anunţat, ieri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Începând de astăzi livrările acestui medicament vital vor fi constante, astfel încât până la finalul lunii aprilie vor intra cantităţile accesate prin mecanismul de protecţie civilă, susţine ministrul.

La începutul acestei luni, în contextul crizei acute de imunoglobulină care punea în pericol viața pacienților, România a declanșat Mecanismul European de Protecţie Civilă.  Însă, cele 16.000 de fiole de imunoglobulină din Austria, care ar fi trebuit să ajungă în ţară de aproape două saptămâni, încă nu au sosit. Astfel că, autoritățile au luat decizia de a achiziționa 1.000 de doze de la producători, prin compania Unifarm, pentru a face faţă nevoilor urgente, până când fiolele din Austria vor ajunge în ţară.

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că s-a stabilit un nou mecanism de calcul al preţului la imunoglobulină şi şi-a exprimat speranţa încheierii aceste crize.  „Am spus la toate întâlnirile pe care le-am avut cu pacienţii şi cu firmele de distribuţie sau producătorii de medicamente că avem o problemă şi va trebui să facem o corecţie de preţuri. (...) Pentru imunoglobulină am stabilit un nou mecanism de calcul al preţului. Pentru celelalte produse - pentru inovative - avem alte soluţii”, a spus ministrul Pintea, la o dezbatere.

 

 

×