x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social 1.500 de militari cu 340 de mijloace tehnice au acționat în toată țara, în ultimele 24 de ore

1.500 de militari cu 340 de mijloace tehnice au acționat în toată țara, în ultimele 24 de ore

11 Apr 2020   •   20:20
1.500 de militari cu 340 de mijloace tehnice au acționat în toată țara, în ultimele 24 de ore
Sursa foto: Lucian Alecu

Peste 1.500 de militari cu 340 mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară în ultimele 24 de ore, în special la misiuni de susţinere a forţelor de ordine publică, a transmis Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

"În intervalul 10 aprilie ora 16,00 - 11 aprilie ora 16,00, un număr de 1.562 militari şi 340 mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară, în 312 misiuni de întărire a prezenţei şi asigurarea fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei (...), patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire convoaie de transport persoane", se precizează într-un comunicat MApN.

La Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" au fost prelucrate 394 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

O comisie formată din specialişti ai Departamentului pentru Armamente şi ai Direcţiei Medicale a MApN a recepţionat al treilea lot de 35 de izolete de concepţie şi producţie românească.
"Producţia acestora va continua şi în cursul săptămânii viitoare pentru livrarea lotului nr. 4, reprezentând restul de 20 de izolete din totalul de 100 comandate de către MApN. Sistemele de evacuare a personalului contaminat cu agenţi biologici - BIOEVAC recepţionate vor fi distribuite, prin Direcţia medicală, sistemului medical naţional", se arată în comunicat.

Militarii Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenţie la Dezastre) "General Gheorghe Teleman", din subordinea Diviziei 2 Infanterie "Getica", continuă misiunile pentru decontaminarea şi dezinfectarea căilor rutiere din municipiul Suceava, iar militarii Armatei României asigură paza pentru 84 de obiective situate în Bucureşti şi în alte 28 de judeţe.
 

×
Subiecte în articol: mapn ordine publica militari