x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social 1,76 milioane euro pentru „Bunicii Comunității”

1,76 milioane euro pentru „Bunicii Comunității”

31 Mai 2019   •   21:57
1,76 milioane euro pentru „Bunicii Comunității”

Trei contracte de finanțare în cadrul apelului „Bunicii Comunității” au fost semnate, astăzi, de reprezentanții OIR POSDRU VEST, a anunțat Ministerul Fondurilor Europene (MFE). Proiectele vor finanța îngrijirea a peste 500 persoane vârstnice și vor sprijini alte aproximativ 100 să depășească situații de vulnerabilitate.

Primul dintre aceste proiecte, în valoare de aproximativ 588.000 euro, asigură servicii socio-medicale pentru 180 de bătrânii din Bihor, aflați în situaţii de dependenţă şi/sau în risc de excluziune socială. Tot în cadrul proiectului, 15 persoane vor beneficia de formarea profesională în domeniul socio-medical și vor fi asigurate echipamente informatice necesare pentru modernizarea procesului de furnizare a serviciilor. Proiectul „Dezvoltarea serviciilor sociale de îngrijire la domiciliu destinate persoanelor vârstnice” are o perioadă de implementare de 36 de luni, derulându-se între 1 iunie 2019 și 31 mai 2022.

Al doilea proiect asigură servicii integrate pentru vârstnicii din comuna Pestișani, Gorj. Astfel, 165 de persoane vor avea acces la servicii sociale, care vor susține integrarea lor în viaţa socială activă şi folosirea la maximum a potenţialului de care aceştia dispun. Proiectul sprijină rezolvarea problemelor legate de izolarea socială, sentimentul de inutilitate şi asigură accesul la servicii sociale integrate dedicate vârstnicilor.Proiectul are o valoare de aproximativ 588.000 de euro și o perioadă de implementare de 36 de luni, derulându-se între 1 iunie 2019 și 31 mai 2022.

Al treilea proiect asigură sprijin pentru bătrânii din Timișoara. Proiectul „GERAS – Generăm eficient, rapid, activ, sustenabil servicii integrate pentru vârstnici” va asigura servicii integrate pentru 165 bătrâni din grupuri vulnerabile, care locuiesc în municipiul Timișoara, inclusiv pentru cei din comunităţile marginalizate.

Serviciile finanțate în cadrul proiectului sunt:

serviciu social integrat de tip cantină socială, prin extinderea componentei de transport hrană la domiciliu pentru persoanele vârstnice cu deficienţe locomotorii;

centru de zi de socializare şi petrecere a timpului liber, de tip club;

centru de asistenţă şi recuperare;

serviciu social integrat de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice, aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială.

De asemenea, la finalul perioadei de implementare a proiectului, cel puțin 92 persoane vârstnice vor depăşi situaţia de vulnerabilitate în care se află datorită sprijinului primit.

Proiectul este în valoare de aproximativ 585.000 de euro și are o perioadă de implementare de 34 de luni, derulându-se între 3 iunie 2019 și 2 aprilie 2022.

×
Subiecte în articol: absorbtie fonduri europene