x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social 130.000 de români suferă de epilepsie

130.000 de români suferă de epilepsie

de Monica Cosac    |    27 Mar 2019   •   11:54
130.000 de români suferă de epilepsie
Sursa foto: sudok1/Getty Images/iStockphoto

Aproximativ 130.000 de români suferă de epilepsie, estimează neurologii, extrapolând datele europene la populaţia ţării noastre. „În acest moment, au la dispoziţie mai multe medicamente din generaţia I şi generaţia a II-a de antiepileptice la nivel european. De asemenea, există câteva centre care pot prelua pacienţii cu epilepsie cu investigaţii mai complexe. Există un program naţional care funcţionează în Spitalul Universitar şi Spitalul «Bagdasar Arseni», care oferă o alternativă pacienţilor care au epilepsii necontrolate de tratament”, a spus medicul neurolog Ioana Mândruţă, ieri, într-o conferinţă organizată cu ocazia Zilei Internaţionale de luptă împotriva Epilepsiei. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că va fi introdus un nou protocol, astfel încât la solicitările făcute în urgenţă pentru pacienţii cu epilepsie să fie trimise echipaje de la Salvare sau SMURD care cunosc această patologie.

În semn de solidaritate cu persoanele afectate de această boală, aseară, începând cu ora 20:00, Palatul Cotroceni a fost iluminat în culoarea mov

În prezent, la nivel global, aproximativ 50 de milioane de persoane au această afecţiune, conform estimărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

 

×
Subiecte în articol: epilepsie