x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social 175 de ani de activitate pentru pompierii bucureşteni

175 de ani de activitate pentru pompierii bucureşteni

20 Aug 2019   •   18:00
175 de ani de activitate pentru pompierii bucureşteni

Cu prilejul aniversării Zilei Pompierilor Bucureşteni, în acest weekend, locuitorii Capitalei au fost invitaţi în Parcul Carol I pentru a asista la activităţi specifice, respectiv elemente din tehnica cu care pompierii intervin în situaţii de urgenţă. Bucureştenii au putut vedea de aproape autospeciala de descarcerare, autoscara pentru intervenţiile la înălţime, maşina de transport victime multiple, dar şi o motocicletă SMURD.

Adulţi şi copii, deopotrivă, au participat, de asemenea, la exerciţii demonstrative privind modul de acordare a primului ajutor medical calificat.

„Atracţia principală o reprezintă Caravana SMURD, care este de fapt un centru mobil de pregătire a populaţiei prin care, practic, ne propunem să instruim persoanele care participă la cursuri, să le învăţăm cum să reacţioneze corect în anumite situaţii de urgenţă”, a spus Ionuţ Ioţe, instructor în cadrul Centrului de formare al paramedicilor de la IGSU Bucureşti-Ilfov, citat de Agerpres. Potrivit acestuia, copiii sunt foarte atraşi de tot ceea ce înseamnă „maşinile roşii” şi de acordarea primului ajutor: „Deşi sunt micuţi, chiar deţin anumite informaţii dinainte de a le prezenta noi”.

Pe 18 august s-au împlinit 175 de la prima atestare documentară a pompierilor din Capitală.

 

 

×
Subiecte în articol: Ziua Pompierilor Bucureşteni