x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 2 OAMENI AU MURIT după ce au fost luați de VIITURĂ; peste 200 de persoane, evacuate

2 OAMENI AU MURIT după ce au fost luați de VIITURĂ; peste 200 de persoane, evacuate

03 Iun 2016   •   10:12
2 OAMENI AU MURIT după ce au fost luați de VIITURĂ; peste 200 de persoane, evacuate
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Două persoane au decedat după ce au fost luate de viitură şi peste 200 au fost evacuate preventiv şi salvate din situaţii de urgenţă de către structurile MAI în urma inundaţiilor care au afectat localităţi din şapte judeţe în ultimele 24 de ore, informează un comunicat de presă al ministerului.

Potrivit sursei citate, MAI a avut pregătiţi peste 7.000 de angajaţi, dintre aceştia peste 4.500 de pompieri, jandarmi şi poliţişti intervenind în cursul nopţii trecute în localităţile afectate.

Fenomenele meteorologice periculoase din ultimele 24 de ore au afectat 89 de localităţi din judeţele Bacău, Covasna, Galaţi, Harghita, Neamţ, Suceava şi Vrancea.

În cursul zilei de joi, 2 iunie, ministrul Petre Tobă a dispus trimiterea în judeţele unde au fost emise avertizări hidrologice a 18 motopompe de mare capacitate şi a 3 instalaţii de potabilizare a apei din judeţele unde nu erau semnalate probleme din punct de vedere meteorologic.

În judeţul Bacău, 100 de persoane au fost evacuate preventiv din localităţile Mărgineni, Helegiu, Brătila şi Livezi.

Alte 38 de persoane, dintre care 19 adulţi şi 19 minori, au fost salvate din situaţii critice. În localitatea Livezi, un bărbat a fost găsit înecat în urma viiturilor.

În judeţul Vrancea, o situaţie deosebită s-a înregistrat în localitatea Rugineşti, unde viitura produsă de pe râul Trotuş acoperă încă 3 kilometri pe DN2 şi pe ruta feroviară spre Adjud. Tot în localitatea Rugineşti, o persoană a fost găsită decedată, fiind surprinsă de viitură.

În judeţul Neamţ, 64 de persoane au fost evacuate preventiv din localităţile Straja, Tarcău şi Hangu, iar o altă persoană izolată de ape a fost salvată.

În cursul nopţii trecute, acţiuni de evacuare preventivă a populaţiei din zonele cu risc major de inundaţii au avut loc şi în judeţul Galaţi, 19 persoane fiind salvate din calea viiturilor în localitatea Brăhăşeşti.

MAI mai informează că sunt în continuare fără curent electric 4 localităţi - 2 din judeţul Neamţ şi câte una din judeţele Harghita şi Suceava.

În toate judeţele afectate de inundaţii sunt activate Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă conduse de către prefecţi. AGERPRES

×
Subiecte în articol: inundatii inundatie morti inecati