x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social 300 de ambulanţe noi pentru pacienţii din toată ţara

300 de ambulanţe noi pentru pacienţii din toată ţara

de Theodora Şutiu    |    12 Dec 2018   •   10:50
300 de ambulanţe noi pentru pacienţii din toată ţara

Livrarea primelor 300 de ambulanţe pentru serviciile de urgenţă, achiziţionate în cadrul programului POIM din fonduri europene şi bugetul de stat, a început luni şi va continua până pe 17 decembrie, anunţă Departamentul de Situaţii de Urgenţă, într-un comunicat de presă.

“În vederea creşterii capacităţii de reacţie şi răspuns în cazul situaţiilor de urgenţă şi a dezastrelor colective, primul lot cu 43 de autospeciale a ajuns la serviciile de ambulanţă din regiunea Centru, care însumează judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu”, se arată în comunicatul DSU.

De asemenea, tot în perioada următoare, vor ajunge alte 120 ambulanţe SMURD 4x4 la inspectoratele judeţele pentru situaţii de urgenţă şi 24 către serviciile de ambulanţă. DSU mai precizează că vor fi distribuite 242 de ambulanţe de transport A2 către serviciile de ambulanţă judeţene. Conform declaraţiilor lui Raed Arafat, livrarea loturilor va continua şi în semestrul întâi al anului viitor. 

55 de ambulanţe de tip B 4x4 şi zece ambulanţe tip C SMURD vor ajunge la ISU Bucureşti, iar 20 ambulanţe de tip A2, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

×
Subiecte în articol: ambulanţe noi