x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social 44 de oameni morţi pe munte

44 de oameni morţi pe munte

18 Ian 2018   •   19:30
 44 de oameni morţi pe munte
Sursa foto: DRAGOS ROBATZCHI/JURNALUL NATIONAL

În anul 2017, salvamontiştii din România au avut peste 5.200 de intervenţii de salvare şi acordare a primului ajutor, în cursul cărora au fost salvate 6.541 de persoane. Din păcate, în cursul anului trecut, 44 de persoane şi-au pierdut viaţa pe munte.

Reprezentanţii Salvamont România spun că, deşi anul trecut s-a înregistrat o scădere a numărului de accidente cu aproape 9% comparative cu anul 2016, practic, acest lucru s-a datorat doar debutului târziu al sezonului de iarnă 2017-2018, precum şi numărului relativ mic de pârtii pe care s-a putut schia.

Potrivit unei statistici, în care a fost centralizată activitatea celor 39 de structuri judeţene sau locale Salvamont din cele 24 de judeţe cu activitate de salvare montană din România, în 2017, salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină la 5.238 acţiuni de salvare şi de acordare a primului ajutor medical.

Dintre acestea, peste 2.800 de intervenţii au avut loc în sezonul de iarnă, majoritatea în staţiunile de schi, restul acţiunilor înregistrându-se în sezonul de vară.

Echipele Salvamont, singurele structuri care deţin personal calificat, dotat corespunzător şi atestat legal pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane, pot fi alertate prin sistemul unic de urgenţă 112 şi prin intermediul Dispeceratului Naţional Salvamont.

 

×
Subiecte în articol: oameni morti pe munte